Societat 01/02/2013

Nova polèmica per un cartell de Carnaval que mostra uns pits

El PSC de Caldes d'Estrac del municipi demana que es retiri el cartell, que mostra una geganta ensenyant els pits, ja que el considera sexista

Acn
2 min
Imatge del cartell de Carnaval de Caldes d'Estrac / ACN

Caldes d'EstracSetmanes després de la polèmica que es va generar a Reus arran la publicació del cartell de Carnaval, uns pits han tornat a generar controvèrsia, en aquesta ocasió a Caldes d'Estrac (Maresme). El PSC del municipi ha demanat que es retiri el cartell per sexista. El portaveu del grup municipal socialista a l'Ajuntament de Caldes d'Estrac, Sergi Saurí, ha destacat "l'allau de queixes" rebudes en els últims dies pel contingut del cartell, en què surt una geganta que tot i anar vestida apareix amb els pits al descobert.

Saurí ha reclamat que es demanin disculpes a la colla de geganters. Saurí ha criticat que l'anunci, que s'ha penjat per diversos indrets del poble, és "sexista i denigra la imatge de la dona, ja que la mostra com un objecte sexual", fet que no té res a veure, ha subratllat, amb el fet que el Carnaval sigui "un moment de transgressions desenfrenades". El portaveu ha assenyalat que "cap de les transgressions" habituals per aquesta època "poden justificar que es faci un cartell sexista".

De la seva banda, Miquel González, portaveu adjunt del PSC a Caldes d'Estrac, ha lamentat l'ús que s'ha fet dels gegants. El portaveu socialista ha remarcat que "molts veïns i veïnes ens han manifestat que se senten ofesos per haver fet servir un dels principals símbols del poble, i ridiculitzar-lo amb aquest cartell" ha remarcat.

Polèmica a Reus

No és l'única polèmica que s'ha desfermat aquest any per cartells de carnestoltes sexistes. Aquest mes de gener, la Federació Reusenca d'Associacions de Carnaval (FRAC) ja va haver de retirar el cartell del Carnaval on s'hi veia una noia amb els pits al descobert. El cartell havia generat una gran controvèrsia i una allau de crítiques, inclosa la de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, que va demanar a l'entitat que reflexionés i retirés la imatge.

stats