Societat 08/02/2016

"Vaig pensar que ens xafarien": caos al ball de Carnestoltes de Torelló en superar-se l'aforament

Assistents a la feina denuncien la por que van passar al recinte durant 20 minuts

Pilar Màrquez Ambrós
2 min
Els assistents a la festa en ser desallotjats temporalment / ARA

TorellóLes empentes, els nervis i les caigudes van ser els protagonistes involuntaris del ball de Carnestoltes de Torelló, la matinada de dissabte a diumenge. La festa, que per primer any s'havia externalitzat, va quedar marcada pel caos i les corredisses, que van obligar a parar la música uns 20 minuts cap a dos quarts de 3 de la nit.

"A l'accés hi havia moltíssima gent i dues cues: una de les quals era pels que ja havien comprat l'entrada. De sobte, ens van dir que s'havia superat l'aforament i que no podíem passar. Hi va haver nervis i empentes". Ho ha explicat a l'ARA, Aina Soles, una de les assistents. Soles, que anava amb un grup d'amigues, va arribar a caure damunt d'una tanca, que va bolcar. "Vam caure tot una colla i ens vam espantar molt. Vaig pensar que ens xafarien". Finalment, després d'uns minuts de caos, les portes van obrir-se i van poder accedir al recinte, com si no hagués passat res: "Però ja no ens van demanar l'entrada. Encara la tinc sencera".

Gas pebre a la sala

Els testimonis també han explicat que dins del recinte, i en el moment en què l'organització havia tancat portes, algú va llançar gas pebre a la sala. Aquest fet va obligar alguns assistents a sortir precipitadament del pavelló perquè els ploraven els ulls. No s'ha pogut confirmar qui va ser l'autor d'aquesta acció.

L'aforament del recinte estava limitat a 2.500 persones, una xifra inferior a les últimes edicions. I el ball –que va quedar parat per l'aglomeració– va poder reprendre's a l'entorn de les 3, sense que hi arribés a haver intervenció policial.

Fonts dels Mossos d'Esquadra asseguren que ningú s'ha posat en contacte amb el cos en motiu d'aquests fets i insten els afectats a presentar denúncia.

Aquest any es compleixen tres anys de la tragèdia del Madrid Arena, enmig d'un judici ple de llums i obres que va arrencar el gener passat.

L'Ajuntament defensa que es fan complir les mesures de seguretat

Portaveus de l'Ajuntament de Torelló han defensat aquest matí que el ball de Carnestoltes complia totes les mesures de seguretat. Segons fonts municipals, "el consistori va ser molt exigent i molt estricte al respecte, com ho prova que, enguany, l’aforament va reduir-se de 3.000 a 2.500 persones".

Representants locals han confirmat, això sí, que hi va haver "molta gent amb entrada que no podia accedir al recinte", perquè d'altres havien aconseguit entrar-hi sense el corresponent tiquet. "A fora hi va haver un parell d'allaus i molta gent es va colar", han relatat. Per aquest motiu, l'organització, d'acord amb el consell dels Mossos d'Esquadra, va decidir parar la música i es van encendre els llums.

"Totes les decisions es van prendre ‘in situ’ entre els representants municipals (l’alcalde i tres regidors), els Mossos d'Esquadra i l’organització. En cap moment es va perdre el control de la situació", segons han defensat des del consistori. Responsables locals s'han compromès a investigar amb detall què va passar i qui va llançar el gas: "Tenim claríssim que amb la seguretat no s’hi juga", han expressat també en un comunicat.

stats