Un jutge intervé en el cas Nadia: bloqueja comptes bancaris i demana informe mèdic de la menor

El pare de la nena assegura tornarà totes les donacions fetes a l'associació per a la tricotiodistròfia, la malaltia rara que pateix la seva filla

El pare de la Nadia, una menor que pateix una malaltia rara, ha anunciat aquest dilluns que tornarà totes les donacions fetes al compte corrent de la plataforma per a la tricotiodistròfia, fundada per ell mateix.

El jutjat d'instrucció número 1 de la Seu d'Urgell investiga les possibles irregularitats dels diners rebuts, segons ha informat el TSJC en un comunicat. D'entrada, ha immobilitzat els comptes bancaris i ha demanat tota la informació mèdica sobre la menor perquè l'examini el forense. 

L'objectiu és acreditar l'existència d'una malaltia i també comprovar la gestió dels diners recaptats els últims anys. No hi ha, de moment, ningú citat a declarar a l'espera que els Mossos d'Esquadra avancin en la  investigació oberta des de dissabte per esclarir el cas.

El cas de la Nadia va aparèixer als mitjans fa anys com la lluita d’un pare de Fígols, a l’Alt Urgell, per curar la seva filla d’una malaltia genètica rara, la tricotiodistròfia. El cas ha ressorgit recentment després d’un article d’'El Mundo' que relatava que la família necessitava 140.000 euros per poder sotmetre la nena a un nou tractament en un hospital de Houston, als EUA. En pocs dies la família va aconseguir reunir els diners gràcies al suport de les xarxes, però el periple de viatges i contactes amb metges i científics experts que va explicar el pare seria fals, segons va revelar divendres 'El País'.

Fernando Drake Blanco també ha convocat per dimecres una roda de premsa amb els mitjans "per donar les explicacions oportunes i necessàries", segons ha escrit a Facebook. Dissabte encara defensava la veracitat de la seva història.