Societat 19/06/2020

Una catalana de 24 anys demana ajuda per recuperar la vista

La noia, que viu als EUA, va tenir un accident i necessita 75.000 € per operar-se els ulls

Ara
2 min
La Marta, una veïna de Terrassa que viu als EUA, va perdre la vista en un accident amb sosa càustica

BarcelonaCrit d'ajuda d'una noia de Terrassa, la Marta, que viu a Seattle (EUA). Segons explica en un vídeo, el dia 11 va tenir un accident elaborant cosmètica natural i es va esquitxar la cara amb sosa càustica, cosa que li va provocar cremades de gravetat a la boca, al nas i als ulls. Per intentar recuperar la vista, els metges li han fet una primera operació però l'han avisat que necessitarà més intervencions i un possible trasplantament de còrnia, perquè les té cremades.

La sanitat als EUA és privada i calcula que tot el tractament i les operacions poden ascendir a uns 75.000 €, que és la quantitat de diners que està intentant recaptar a través de donacions en aquesta pàgina web. "Són cremades molt severes, uns metges diuen que potser podré recuperar una mica de vista, i d'altres que soc molt jove i que hi ha molta tecnologia", relata en un vídeo, en el qual també posa alguns exemples del cost dels tractaments mèdics a Nord-amèrica: "Un viatge en ambulància pot costar entre 1.500 i 2000 dòlars, una nit a l'UCI uns 4.000 dòlars". "I per la meva situació d'immigració no tenia assegurança mèdica", afegeix.

La noia, que viu a Seattle amb la seva parella des de fa dos anys, intentarà demanar ajudes públiques, però sol·licita un cop de mà perquè el tractament mèdic serà "llarg i costós, dins una total incertesa de no saber si podrà recuperar la visió", segons expliquen a la web. Actualment es troba ingressada al Harborview Medical Center i el 13 de juny la van operar per primera vegada. Ara estan a l'espera de com respon a aquesta cirurgia.

El seu cas s'ha difós a través de les xarxes socials i, en menys de 24 h, ha aconseguit més de 50.000 € en donacions.

stats