Societat 29/01/2015

La CGT porta a l'Oficina Antifrau la concessió de pensions vitalícies als exagents Víctor Bayona i Bakari Samyang

Tot i no tenir cap "prova documental", el sindicat té "indicis" que hi va haver "irregularitats" en la concessió d'invalidesa permanent als exguàrdies urbans condemnats per tortures i implicats al cas 4-F

Ara
2 min
“Pensava que acabaria morint a la comissaria”

BarcelonaDesprés de presentar instàncies a la Inspecció de Treball, la CGT es personarà aquest dijous a l'Oficina Antifrau de Catalunya per demanar "la revisió del tot el procediment de la concessió d'invalidesa permanent" als exagents de la Guàrdia Urbana Víctor Bayona i Bakari Samyang, implicats en el cas 4-F i condemnats a dos anys i tres mesos de presó per haver torturat, el 2006, Yuri Sarran, el jove fill del cònsol de Trinitat i Tobago a Noruega.

Així ho ha anunciat el secretari general de la CGT, Ermengol Gassiot, en una entrevista a 'El matí de Catalunya ràdio', per explicar que, tot i no tenir cap "prova documental", el sindicat té "indicis" que hi va haver irregularitats en la concessió de les pensions vitalícies als exagents -el que suposa, ha recordat, el cobrament del 100% del salari sense pagar impostos-. "Tenim constància que hi ha hagut altres casos similars en el cossos de seguretat pública", ha afegit Gassiot.

La CGT ha recordat en un comunicat que el motiu per concedir la incapacitat dels exagents són "uns motius psiquiàtrics que no van ser al·legats com a atenuant en el judici per tortures". "És criteri de l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (ICAM) que, per a informar positivament una sol·licitud d’incapacitat absoluta per motius psiquiàtrics cal un informe de seguiment del cas al llarg de com a mínim dos anys que certifiqui la natura i la gravetat de l’afecció. Aquest informe, en cas d’existir, hauria de contemplar actuacions de diagnosi i seguiment psiquiàtric que ja haurien d’haver estar en curs durant el procediment judicial", afirma el sindicat, que posa en dubte l'existència de tal informe.

"Tanmateix, aquesta oposició ni comença ni finalitza als jutjats", afegeix el sindicat al comunicat, on fa una crida a manifestar-se aquest dimecres davant l’Ajuntament de Terrassa a les 20:00h i recorda que aquest dimecres els familiars i amics de Jonathan Carrillo, mort quan era detingut per policia local, "assistien incrèduls a l’absolució de tots els acusats".

stats