Societat 09/08/2021

Ni la cinquena onada frena la disbauxa nocturna a Magaluf

El cònsol general del Regne Unit veu “trist” que s'hagin repetit els avalots però destaca que ara “n’hi ha menys que en altres anys”

Kike Oñate
2 min
Turistes britànics prenen el carrer de Punta Balena, a Magaluf, la nit de la semifinal de l'Eurocopa entre Anglaterra i Dinamarca.

PalmaMig miler de turistes, sobretot britànics, van omplir diumenge a la matinada el carrer de Punta Balena, a Magaluf, Mallorca, en una disbauxa que no es va acabar fins que la policia hi va intervenir carregant. Després del tancament dels bars, passada la 1.30 h, entre balls i càntics, alguns turistes van llançar gas pebre, van començar a pegar cops als cotxes i hi van pujar al damunt. Fins i tot, quan un va caure d’un cotxe en marxa on s’havia enfilat, d’altres el van començar a moure amb força. El cònsol general del Regne Unit a Catalunya, Aragó, Andorra i les Balears, Lloyd Milen, ha reaccionat aquest dilluns als avalots declarant: “És trist, però n’hi ha molts menys que altres anys”.

“Una nit així és massa; no ho volem”, ha afirmat, i ha afegit que el Govern Balear “ha fet un esforç per controlar aquest turisme”. Millen també ha donat suport a la feina que fa la policia per evitar aquestes imatges de descontrol. “Les mesures del Govern per controlar la venda d’alcohol i els horaris dels bars són benvingudes”, ha assegurat. Les imatges de la nit de dissabte a diumenge, de fet, no són noves aquesta temporada. A Magaluf ja es varen viure aglomeracions durant la setmana de les eliminatòries de l’Eurocopa de futbol, però llavors la pandèmia no era al pic de la cinquena onada.

La Policia Local de Calvià i la Guàrdia Civil van haver d’intervenir diumenge a la matinada carregant per desallotjar el carrer de Punta Balena, mentre els turistes corrien cap a altres carrers o cap a la platja. De fet, els cossos policials també van haver de continuar el desallotjament a la platja, on hi havia nombrosos grups fent botellons.

Allargar la temporada

Els governs balear i britànic, de fet, fan feina conjuntament per prolongar la temporada turística fins al novembre. “Mai no he entès per què la temporada és tan curta”, ha dit Millen, ironitzant que al seu país fa més fred a la tardor i que molts compatriotes estarien disposats a continuar viatjant a les Illes durant la tardor. També ha assenyalat que la situació epidemiològica al seu país millora perquè el “secret” per obrir és que la població s’estigui vacunant. “Hem de continuar fent feina perquè les xifres de vacunació siguin altes”, ha insistit.

El cònsol i la membre de l’ambaixada del Regne Unit a Espanya, Sarah Cowley, s’han reunit amb la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, aquest dilluns al Consolat de Mar per comentar la situació del coronavirus i els plans de l’executiu balear per prolongar la temporada.

La incidència acumulada a 14 dies del covid-19 a les Balears ha arribat aquest dilluns als 808,1 casos per cada 100.000 habitants, segons fonts de la conselleria de Salut. És la taxa més alta de l’Estat, tot i que és una millora respecte a la setmana passada, quan l’arxipèlag va arribar a una incidència de 1.051, i és una davallada significativa. La incidència, amb tot, continua sent especialment elevada a Formentera (932,5) i a Eivissa (1.292,3). Les hospitalitzacions continuen creixent: hi ha 87 pacients a l’UCI i 361 a planta.

stats