Ciutat Vella tanca 46 clubs cannàbics il·legals en tres anys

La regidora Gala Pin diu que perseguiran de manera "contundent" els establiments sense llicència i que busquen el lucre a través dels turistes

El districte de Ciutat Vella de Barcelona ha actuat durant els últims tres anys contra 61 clubs cannàbics que podien funcionar de manera irregular: 46 han quedat precintats, set estan en procés de precinte o de comprovació de l'activitat i vuit són vigilats per la Guàrdia Urbana, però de moment no s'hi ha detectat cap activitat il·legal.

Els 46 locals tancats ho han fet per ordre administrativa o judicial, o pel cessament voluntari dels seus promotors arran de la inspecció municipal. A Ciutat Vella hi ha actualment 34 establiments que tenen llicència per a aquesta activitat.

La regidora de Ciutat Vella Gala Pin ha assegurat que el consistori té i tindrà "tolerància zero" contra els clubs il·legals, que es promocionen sobretot pel boca-orella entre els turistes i només busquen l'afany de lucre i generen queixes veïnals. Per això, i en el marc de l'activitat inspectora per altres causes com les terrasses i els pisos turístics il·legals, Pin ha dit que els tècnics municipals i la Guàrdia Urbana faran una "persecució contundent" d'aquests establiments.

Alguns d'aquests, per intentar esquivar la vigilància municipal, ja no s'instal·len en locals comercials a peu de carrer sinó en pisos. Pin també ha explicat que alguns establiments compren al mercat negre falsos estatuts d'associacions cannàbiques per intentar aparentar una certa legalitat.

Certs promotors impedeixen les inspeccions administratives, cosa que obliga la Guàrdia Urbana a demanar una ordre judicial. Els mesos que es triga entre la detecció i l'entrada permeten als clubs fer diners de manera irregular. Per això Pin ha demanat escurçar els terminis.

Més continguts de