Societat 23/04/2019

Colau demana un informe al comissionat de Seguretat sobre els incidents previs del presumpte violador de Drassanes

L'alcaldessa reivindica la diligència de la Guàrdia Urbana en la detenció

Acn
1 min
Colau retira la votació sobre el nou contracte de la neteja per manca de suports/ CÈLIA ATSET

BarcelonaL'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat un informe al comissionat de Seguretat de l'Ajuntament, Amadeu Recasens, sobre els incidents previs del detingut per la violació d'una dona a Drassanes. Colau vol conèixer tots els detalls del cas, ja que l'home "ja havia protagonitzat diferents situacions de convivència" en què havien intervingut diferents serveis i cossos policials. Els veïns van alertar diumenge que l'home ja havia protagonitzat aldarulls uns dies abans i que havia estat detingut i posat en llibertat posteriorment. Colau ha condemnat la "salvatge" agressió sexual i també ha reivindicat la diligència de la Guàrdia Urbana en l'atenció a la víctima i en la detenció del presumpte autor.

Colau ha assegurat que l'Ajuntament es posa a disposició de la víctima, tant en el procés de refer-se com també en la denúncia dels fets. L'alcaldessa ha dit que faran tot el que estigui a les seves mans perquè "agressions masclistes i salvatges com aquesta no es tornin a produir a la ciutat".

Sobre els incidents previs protagonitzats per aquest home, ha indicat que ja va ser detingut dies abans i posat a disposició dels serveis de psiquiatria perquè l'examinessin. En tot cas, ha felicitat la Guàrdia Urbana per la seva "actuació diligent en tot moment", i ha remarcat que el cos ha actuat cada cop que ha estat requerit i ha detingut l'home després de l'agressió. Colau ha constatat que en una ciutat com Barcelona "sempre hi pot haver subjectes bàrbars i persones amb problemes mentals, com podria ser el cas d'aquest subjecte".

stats