Societat 19/01/2016

Colau crea una unitat per prevenir els desnonaments

El govern preveu disposar de 200 pisos buits més durant les properes setmanes

Ara
1 min
Ada Colau en una reunió fa setmanes amb la PAH a l’Ajuntament.

BarcelonaNou pas en la lluita contra els desnonaments. L'Ajuntament de Barcelona ha creat la Unitat Contra l'Exclusió Residencial (Ucer) per prevenir els desnonaments, incorporant un equip de 13 persones amb diferents perfils professionals que reforçaran l'aplicació de la llei d'emergència habitacional i pobresa energètica, aprovada al Parlament al juliol.

La Ucer treballarà en la imposició de multes a entitats financeres que disposen de pisos buits, coordinarà la resta de serveis municipals implicats en l'àmbit i gestionarà les mesures per reduir els efectes que pot provocar la pèrdua de l'habitatge. La tinent d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha destacat que la unitat es presentarà davant el Consell d'Habitatge Social, que es reuneix aquest dimarts per primera vegada en el mandat, i que abordarà a més la modificació del reglament d'accés a la taula d'emergència per ampliar els criteris.

Acompanyada pel regidor d'Habitatge, Josep Maria Montaner, Ortiz ha ressaltat que la nova unitat s'encarregarà, entre altres coses, d'intervenir per evitar els desnonaments, reforçant el treball que s'estava fent des d'altres àmbits. Sobre la quantitat de desnonaments que es produeixen a la ciutat, Montaner ha assenyalat que al mes se n'ordenen al voltant de 100, però que, després de les gestions, se n'executen uns deu.

Preguntat sobre els pisos cedits, ha recordat que la Sareb es va comprometre a cedir-ne 200, i ha assegurat que, "sumant els que estan en tràmit" amb altres entitats, preveuen tenir-ne 200 més en les pròximes setmanes. D'aquests, alguns seran adquirits per cessió i d'altres per compra.

stats