Societat 11/03/2016

"No vaig desairar els militars": Colau lamenta la "falsa polèmica" al Saló de l'Ensenyament

L'alcaldessa denuncia "l'ús maliciós i partidista" que s'ha fet de l'episodi a través d'un "conflicte inexistent"

S. Soro
2 min

BarcelonaUn Saló de l’Ensenyament lliure d’exèrcits. Aquest va ser el missatge que va transmetre aquest dimecres l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, als militars que va trobar al Saló de l’Ensenyament. L’anècdota –que va enregistrar Europa Press– va passar durant la inauguració de la fira, i aviat va generar un allau de crítiques per part de partits polítics, ministres del govern o el mateix exèrcit.

En una publicació a Facebook, Colau lamenta "l'ús partidista i maliciós" que s'ha fet d'una anècdota que creu que s'ha creat "arran d'un conflicte inexistent", amb la complicitat dels mitjans de comunicació i "destacats càrrecs del PP, C's i PSOE".

"No els vaig faltar al respecte"

L'alcaldessa explica la seva pròpia versió dels fets: "En el curs d'una visita oficial al Saló de l'Ensenyament, dos militars van venir a saludar-me i vam mantenir una breu conversa que van recollir les càmeres. Ràpidament, va començar a circular per les xarxes un relat distorsionat del que havia passat", diu. Nega que la trobada fos en cap moment un "desaire" o una "falta de respecte", i recorda que així ho va confirmar el mateix coronel amb qui va intercanviar les paraules.

L'alcaldessa recorda que les seves declaracions no tenen "res a veure" amb la tasca de les forces armades, "sinó amb la convicció que cal separar espais".

"Ancorada en un coneixement ranci"

Després de l'allau de crítiques que van llançar membres de l'executiu central i partits polítics, ha estat Zaida Cantero, la comandant retirada i diputada del PSOE, qui ha lamentat aquest divendres l'actitud i les paraules de Colau. Ha acusat a l'alcaldessa de no saber "la tasca que fan les forces armades" i de basar-se en "els coneixements més rancis sobre el col·lectiu".

Ha defensat que l'Exèrcit té cabuda en les fires educatives perquè presenta estudis "molts cops homologats pel Ministeri". Per últim, ha etzibat a Colau que "no té sentit institucional", perquè "ha de representar a tots els barcelonins, i molts d'ells estan a favor de la presència de les forces armades al Saló".

stats