Societat 16/03/2016

Colau prorroga un any més la moratòria hotelera

Només es podran atorgar llicències si compleixen els nous requisits de la centrifugació d'hotels a la perifèria

Selena Soro
2 min
HOTELS BARCELONA

BarcelonaEl govern de Colau ajorna un any més, fins al 2017, la moratòria hotelera que va frenar la construcció de nous establiments turístics a la ciutat, segons publica aquest dimecres el 'Butlletí Oficial de la Província de Barcelona' (BOPB) i avança 'La Vanguardia'.

En declaracions a l'ARA, fonts municipals expliquen que la mesura només respon a qüestions administratives i que no obeeix cap estratègia política. Així, la intenció de l'Ajuntament segueix sent que la moratòria s'aixequi al juliol, tal com estava previst.

Assegurar-se que s'aprova el nou PEUAT

Com que després de l'aprovació inicial del pla especial urbanístic d'allotjaments turístics (PEUAT) que centrifuga els hotels a la perifèria ha de passar un termini de tres mesos perquè sigui aprovat, i en previsió de les possibles al·legacions, el govern municipal vol assegurar-se que el pla tira endavant abans que acabi la moratòria.

"Volem garantir que la suspensió es mantindrà mentre no s'aprovi definitivament el PEUAT i evitar així que entrin projectes que no s'adeqüin al nou pla", assenyalen les mateixes fonts. "Així, mantindrem la seguretat jurídica si per qüestions administratives el PEUAT s'aprova més enllà del juliol", conclouen.

De totes maneres, segons recull l'anunci del BOPB, sí que es podran "tramitar instruments o atorgar llicències" que siguin compatibles amb les determinacions del PEUAT que la setmana passada es va aprovar inicialment.

La CUP Barcelona, preocupada per la pròrroga

La CUP Barcelona s'ha mostrat aquest dimecres "preocupada" per l'argument que planteja que aquesta pròrroga és purament circumstancial a l'espera d'un acord sobre el PEUAT, que la formació "rebutja per no entrar a fons en polítiques actives i de decreixement turístic".

stats