Societat 17/07/2015

Colau demana a la Sareb un conveni de col·laboració per destinar a lloguer social els pisos buits

L'alcaldessa defensa que l'acord s'hauria de signar abans d'acabar l'estiu

Acn
2 min
La por de perdre la casa s’instal·la al bloc de la Bordeta

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha demanat a la Sareb l'establiment d'un conveni específic per Barcelona per posar en règim de lloguer social (amb un preu de lloguer com a màxim del 30% dels ingressos dels llogaters) els habitatges que aquesta entitat té buits a la ciutat. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha reunit aquest divendres amb el president de la Sareb, Jaime Echegoyen, i l'hi ha traslladat la "urgència" d'aquest acord, que s'hauria de signar abans d'acabar l'estiu. Colau ha recordat que hi ha més de 30.000 persones apuntades a la llista d'espera per accedir a un habitatge i que "els pisos buits són actius que s'estan degradant i devaluant. Si tinguessin un ús no estarien perdent valor".

L'Ajuntament de Barcelona calcula, a partir d'un informe realitzat al mes de gener de 2015, que la Sareb té a Barcelona 644 habitatges. En 325 d'aquests habitatges no hi ha cap persona empadronada. L'Ajuntament demana a la Sareb que el conveni de cessió de pisos s'estableixi per un període suficientment llarg de temps (d'entre 5 i 10 anys) com perquè la inversió que hi hagi de fer l'Ajuntament per rehabilitar-los resulti rendible. També planteja com a alternativa de l'adquisició d'aquests habitatges a preus baixos, per sota del preu de mercat.

La Sareb ja ha establert convenis amb la Generalitat de Catalunya, en què ha cedit 900 pisos. D'aquests, només 45 són pisos situats a Barcelona. "Aquestes quantitats són irrisòries i irreals", ha manifestat l'alcaldessa, que per aquest motiu considera necessari aquest acord directe amb la Sareb que permeti mobilitzar un paquet molt més gran d'habitatges.

A la reunió mantinguda aquest divendres amb el president de la Sareb, l'alcaldessa també ha plantejat la necessitat de trobar una solució per al problema concret de l'edifici del carrer Hostafrancs de Sió, 1-3. En aquest cas, l'Ajuntament ha aconseguit el compromís de la Sareb de col·laborar amb el consistori per trobar una solució per a les famílies que hi viuen, en la línia de garantir que tindran un pis de reallotjament.

stats