Societat 21/01/2015

Sense aparadors i amb menys espai: el Colmado Quílez seguirà al local de sempre

El comerç emblemàtic passarà d'ocupar els 520 metres actuals a només 90

Núria Martínez
2 min
TRASLLAT OBLIGAT Un pintor immortalitzant en un dibuix fet des de la rambla Catalunya  el Colmado Quílez, que després de 74 anys es trasllada a un altre local.

BarcelonaEl Colmado Quílez seguirà al local de sempre, però sense aparadors i amb un espai molt inferior. Si bé l'espai actual fa un total de 520 metres (amb la suma de les diferents plantes), a partir d'ara el Quílez ocuparà només 90 metres. L'espai restant l'ocuparà un altre negoci, que serà qui disposarà dels emblemàtics aparadors del local de Rambla Catalunya 63.

Tal com ha avançat aquest dimecres 'La Vanguardia' i ha confirmat l'ARA, el grup Lafuente ha arribat a un acord amb el propietari, que permetrà que el Quílez no hagi de marxar del seu lloc de sempre. "L'acord encara no està firmat, és ferm però és verbal", ha volgut matisar el gerent del colmado, Carlos Lafuente. El colmado haurà de pagar un lloguer progressiu, que començarà sent de 8.000 euros i que acabarà sent de 9.000 euros. "A finals de febrer haurem de marxar i suposo que podrem tornar-hi cap a l'abril, quan acabin les obres", ha explicat Lafuente.

El gerent feia setmanes que estava buscant un altre local més gran a la mateixa zona. "L'espai on ens quedarem és molt petit, però hem volgut prioritzar seguir al lloc de sempre", ha afirmat. Pel que fa a la plantilla, Lafuente ha explicat a l'ARA que no podran continuar tots en aquest colmado. "Alguns els traslladarem a altres botigues del grup; no hi caben tots al nou local", ha matisat. No hi haurà cap acomiadament.

El 31 de desembre es va acabar la moratòria de dues dècades que es va preveure per als locals comercials de renda antiga en la nova llei d’arrendaments urbans (LAU) aprovada el 1994, l’anomenada "llei Boyer", que eliminava els lloguers indefinits de la LAU del 1964. Així, la data de tancament oficial del Quílez era el 31 de desembre, però van aconseguir pactar amb el propietari un traspàs que es podia allargar fins al voltant d’uns 60 dies.

stats