Abusos a menors
Societat 14/11/2022

Compte enrere perquè el pederasta dels Maristes entri a la presó: té 10 dies a partir d’ara

Benítez ha fugit corrent de l'Audiència de Barcelona i ha demanat perdó al pare d'una de les víctimes

2 min
Joaquim Benítez a la seva entrada a l'Audiència Provincial Barcelona

BarcelonaEl pederasta dels Maristes, Joaquín Benítez, ja ha rebut de l’Audiència Provincial de Barcelona la confirmació de la sentència que l’envia a la presó 21 anys i nou mesos per haver abusat sexualment de quatre exalumnes del centre de Sants - Les Corts. L’exprofessor ha rebut la notificació del lletrat de l'administració de justícia i a partir d’ara té 10 dies per ingressar al centre penitenciari que ell decideixi. La visita de Benítez a la seu judicial ha sigut fugaç: hi ha arribat pocs minuts abans de l'hora en la qual havia estat citat, les 12 del migdia, i pocs minuts després n'ha sortit corrent per evitar la premsa.

L'home ha arribat a l'Audiència de Barcelona amb el rostre totalment cobert amb un passamuntanyes, un barret, ulleres de sol fosques i la caputxa d'una dessuadora. En entrar al recinte, els Mossos d'Esquadra l'han obligat a treure's tota la roba que li cobria la cara i, superats els controls policials, ha pujat al primer pis de l'edifici del passeig de Lluís Companys de Barcelona per rebre la notificació. De fet, el condemnat no ha arribat ni a entrar a la sala on hi havia el lletrat, sinó que ha signat els papers al passadís mateix. Després de tornar-se a vestir per amagar la cara, un tràmit que ha durat més que no la trobada amb el lletrat, ha sortit de l'Audiència corrent. Davant la sorpresa dels vianants i dels veïns del barri, ha començat una persecució d'una munió de periodistes al pederasta confés. També hi era Manuel Barbero, pare d'una de les víctimes i gran impulsor de la causa contra Benítez i els Maristes que va destapar El Periódico. Barbero li ha demanat de parlar-hi, però l'exdocent del centre de Sants - Les Corts ha seguit amb la seva fugida, sense atendre la petició. Barbero no ha desistit en l'intent i mentre corria darrere seu li ha preguntat si demanava "perdó a les víctimes" i reconeixia tots els casos que van denunciar-lo, i, segons el mateix pare, el pederasta ha respost afirmativament.

Benítez sortint corrent de l'Audiència de Barcelona.

Després d'una persecució que ha durat tres carrers, i amb les pulsacions ja temperades, Barbero ha tornat a insistir en els "set anys" que han calgut per portar l'abusador del seu fill fins a la presó, malgrat que la primera sentència va ser del 2019 i posteriorment la va refermar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. "La sentència ja és ferma, no té res a perdre. Les víctimes volen saber", ha remarcat el pare, que ha lamentat que l'administració de justícia no hagi investigat "en profunditat" el que va passar al centre on estudiava el seu fill i que els Maristes hagin protegit i "emparat" l'exprofessor des del 1986.

Finalment, malgrat ser denunciat per més d'una vintena d'exalumnes dels Maristes, Benítez només va ser condemnat per quatre casos, els que encara no havien prescrit, ja que van ser comesos entre el 2006 i el 2009. Amb la notificació d'aquest dilluns l'home té ara 10 dies per entrar lliurement en un centre penitenciari. Per proximitat al domicili on viu podria ser Puig de les Basses, però encara no ho ha comunicat.

stats