Confessa la parricida de Sant Joan Despí

Ha declarat al jutge que va drogar la filla, de 4 anys, i la va ofegar amb una bossa

2 min
El bloc de pisos de Sant Joan Despí on vivien la dona i la filla

El jutjat d'instrucció número 7 de Sant Feliu de Llobregat ha enviat a la presó, de manera provisional i sense fiança, la dona detinguda per haver matat la filla de 4 anys a Sant Joan Despí el 31 de maig. Segons fonts amb accés a dades de la investigació, el jutge ha pres la decisió quan ella ha declarat i confessar que havia assassinat la Yaiza ofegant-la amb una bossa de plàstic, cap a les vuit del matí. La nit abans ja l'havia drogada amb un comprimit de Lorazepam.

La parricida confessa, Cristina R. E., s'havia separat i ha explicat al jutge que feia dos o tres mesos que es plantejava matar la filla per motius relacionats amb la disputa que mantenia amb l'exparella, de manera que s'entén que ho va fer per venjar-se'n. De fet, segons fonts pròximes a la família, ja havia intentat fer servir la filla com a moneda de canvi per negociar amb l'exmarit, tot i que mai l'havia amenaçada ni havia insinuat de fer-li res.

Després d'ofegar la filla, ha explicat –sempre segons fonts que han tingut accés a la declaració– que va trucar a l'escola per dir que la nena estava malalta i que no hi aniria, i a la seva feina també per excusar-se. Llavors va treure a passejar el gos. Més tard es va prendre una sèrie de pastilles que, com el Lorazepam que havia donat a la filla, havia agafat de la feina: treballava a la farmàcia d'un centre mèdic. Més tard la van trobar inconscient al domicili on vivia també amb la seva mare, l'àvia de la nena.

Cristina R. E. ha declarat al jutge per videoconferència des del centre hospitalari on continua ingressada. L'acusació particular i la Fiscalia n'han reclamat la presó provisional i sense fiança i la defensa no s'hi ha oposat. Segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la causa continua oberta per un delicte "contra la vida" i a mesura que avanci la investigació es concretarà si és d'homicidi o d'assassinat.

Fonts de la família del pare de la nena lamenten que l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, on viu, ni tan sols hagi convocat un minut de silenci en record de la Yaiza. El consistori va fer un comunicat de condol, dies després del crim, en què lamentava la "mort en circumstàncies molt doloroses" de la nena, expressava "consternació, dolor i rebuig a qualsevol tipus de violència" i donava suport al pare i la família. El Govern va condemnar el crim dimarts passat.

stats