SOCIETAT
Societat 17/10/2012

Confiscats 10 milions d'euros en efectiu en el cop policial a les xarxes xineses

Fins al moment s'han detingut 83 persones en el marc de l'operació 'Emperador'

Efe
1 min
MACROOPERATIU POLICIAL  Un dels ciutadans xinesos detinguts ahir a Barcelona arribant a la comissaria de  la policia espanyola  a Via Laietana.

BarcelonaLa policia espanyola ha confiscat entre dimarts i dimecres 10 milions d'euros en efectiu en l'operació 'Emperador' contra les xarxes xineses dedicades al blanqueig de diner, entre altres delictes. Fins al moment, s'han detingut 83 persones, 17 dels quals de nacionalitat espanyola, 58 de nacionalitat xinesa i 8 ciutadans més d'altres nacionalitats, a banda d'un detingut a Alemanya. Els 10 milions confiscats aquests dies se sumen als tres milions intervinguts des que van començar les investigacions, l'any 2009.

"Aquesta operació posa de manifest que el crim organitzat és una amenaça no només per als ciutadans sinó també per a l'economia", ha subratllat aquest dimecres el director general de la policia espanyola, Ignacio Cosidó. El comissari de general de la policia judicial, José García Losada, ha destacat que la trama estava estructurada com una "organització criminal delictiva, en forma jeràrquica". Respecte a l'instructor de policia detingut aquest dimarts a Madrid, García Losada s'ha limitat a dir que, com els altres 82 arrestos, ha estat ordenat pel jutge de lAudiència Nacional Fernando Andreu.

stats