Societat 06/04/2021

La consellera d'Educació de Múrcia diu que no es vacunarà contra el covid-19

Mabel Campuzano, expulsada de Vox, ha justificat que negant-s'hi és "honesta" amb ella mateixa

ARA
1 min
La nova consellera d'Educació i Cultura, Mabel Campuzano, jura el seu càrrec davant el president de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras

MúrciaLa consellera d'Educació i Cultura de Múrcia, Mabel Campuzano, expulsada de Vox, ha assegurat aquest dimarts que no es vacunarà contra el covid-19. En una entrevista a la ràdio autonòmica Onda Regional, Campuzano ha defensat que fent pública la seva decisió és honesta amb si mateixa: "No faré una defensa de la vacuna per després no vacunar-me. Em semblaria malament", ha justificat.

"Jo no dic res en contra de la vacuna, només he dit que no em vacunaré", ha reiterat la consellera, que ha afegit tot seguit i referint-se a la vacuna d'AstraZeneca que si "veritablement veiés que després de la vacunació, s'ha salvat la crisi i que no té efectes secundaris", canviaria de parer i es vacunaria. "Jo no qüestiono les vacunes, qüestiono aquesta vacuna. No estic en contra de l'evolució de les espècies ni he tornat a Atapuerca ni res per l'estil", ha ironitzat.

D'altra banda, a propòsit de la iniciativa impulsada pel govern muricà batejada com a "veto parental", ha dit que podrà tirar endavant i que es dirà "pin parental" i es concretarà en una autorització dels pares perquè un alumne "assisteixi o no a una xerrada en les activitats extracurriculars".

El nomenament de Campuzano com a consellera del govern murcià va arribar després que fos una de les diputades expulsades de Vox que va donar suport al president Fernando López Miras, del PP, en la moció de censura plantejada per PSOE i Cs. El vot de Campuzano, el de dos expulsats més de Vox i el de tres diputats trànsfugues de Cs van ser claus perquè la moció no prosperés.

stats