Societat 28/04/2018

La vaga de controladors de Marsella obliga a cancel·lar 122 vols al Prat

Els treballadors francesos han aturat l'activitat fins a la matinada de dilluns

Ara
2 min
Catalunya acapara quasi un terç dels viatgers ‘low cost’ a Espanya

BarcelonaTornen els problemes a l'aeroport del Prat, aquesta vegada com a conseqüència de la vaga convocada aquest cap de setmana pels controladors aeris de Marsella, a França. Les aturades, que han començat aquesta matinada a les 04.30 h i acabaran a la mateixa hora del dilluns 30 d'abril, ja han obligat a cancel·lar un total de 122 vols entre avui i demà a l'aeroport del Prat de Llobregat.

Segons fonts de l'aeroport de Barcelona, la proximitat amb l'espai aeri francès farà que avui s'hagin de cancel·lar 68 vols i demà 54 més. Vueling és la companyia més afectada, atès que avui haurà de cancel·lar 43 vols amb arribada o sortida del Prat i demà un total de 38. Tot i això, segons consta al web de Vueling, la companyia del grup IAG haurà d'anul·lar avui un total de 64 vols a tot Europa i 54 més demà, és a dir, un total de 118 vols a causa d'aquest conflicte laboral.

L'aerolínia manté que lamenta les molèsties generades als clients però ha recordat que es tracta d'una situació aliena a l'operativa de la companyia. En la mateixa línia Vueling també ha assegurat que està intentant oferir una alternativa de reubicació als passatgers afectats "en el primer vol possible en la mateixa ruta" i que ofereix també fer canvi de vol sense cost en 15 dies o el reemborsament dels diners del vol.

Pel que fa a la vaga dels pilots de Vueling, que va obligar a cancel·lar un total de 246 vols programats entre el 25 i el 26 d'abril, la direcció de la companyia assegura que manté el diàleg obert amb els pilots per intentar que es desconvoqui la vaga prevista per als pròxims 3 i 4 de maig, encara que ja té preparat tot el dispositiu en cas que la convocatòria es mantingui.

stats