Societat 22/07/2015

Un home de 48 anys, primera víctima mortal de l'onada de calor a Catalunya

L'home hauria estat treballant a ple sol. Va ingressar ahir a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa amb els símptomes d'un cop de calor

Efe
1 min
hospital verge cinta

TortosaUn treballador de 48 anys, veí de Tortosa (Baix Ebre), ha mort com a conseqüència d'un cop de calor, amb la qual cosa es converteix en la primera víctima de les altes temperatures que afecten Catalunya durant aquest mes de juliol. Segons han explicat a l'agència Efe fonts del departament de Salut de la Generalitat, l'home hauria estat treballant a ple sol i va ingressar ahir a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa amb temperatura elevada i els símptomes d'un cop de calor, i va acabar morint.

La mort s'ha sabut avui, el mateix dia en què el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha donat per finalitzada tècnicament la segona onada de calor que aquest mes ha afectat Catalunya, on els primers dies es va arribar a temperatures rècord de fins a 43 graus.

Precaucions

Malgrat que tècnicament l'onada de calor s'ha donat per acabada avui, el departament de Salut continua recomanant prendre precaucions: no exposar-se al sol en les hores de més radiació, hidratar-se convenientment i evitar fer exercici en les hores de més insolació. Aquest article explica què és un cop de calor i com evitar-lo.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, a Tortosa s'ha arribat avui als 33,4 graus de temperatura, encara que va ser més elevada en dies anteriors.

stats