COPAGAMENT SANITARI
Societat 20/04/2012

Un jubilat català pagarà fins a 277 euros anuals pels fàrmacs, 61 euros més que un d'espanyol

Els catalans pagaran dos cops pels medicaments, ja que al copagament en funció de la renda s'hi ha de sumar l'euro per recepta. Això vol dir que un jubilat català pagarà fins a un màxim de 277 euros anuals i un jubilat de la resta de l'Estat, 216 euros

Lara Bonilla
1 min
Crida unànime per retirar l'euro per recepta

BarcelonaA diferència de la resta de ciutadans de l'Estat, els catalans –excepte els col·lectius més desfavorits– hauran de pagar un euro per recepta amb un màxim de 61 euros anuals. I amb el nou copagament en funció de la renda, els jubilats pagaran, a més, un màxim de 8 euros al mes pels fàrmacs (si cobren menys de 22.000 anuals) i 18 euros (si cobren més de 22.000 euros). Això vol dir que un jubilat català pagarà més que un de la resta de l'Estat pels mateixos fàrmacs.

En el primer cas, per exemple, un jubilat espanyol pagarà 96 euros anuals, com a màxim, pels medicaments, mentre que un de català en pagarà 157, ja que hi haurà de sumar l'euro per recepta. En cas que hagi de pagar 18 euros mensuals, la xifra serà de 216 euros per al ciutadà espanyol i de 277 euros per al català.

Pots llegir l'article complet a l'Ara Premium, on trobaràs, també, les respostes a les següents preguntes:

  • Quant de més pagaran els catalans pels fàrmacs?
  • Quants diners es recaptaran?
  • Per a què serveix l'euro per recepta?
  • Quins són els col·lectius més afectats?
  • Qui en queda exclòs?
  • Qui consumeix més medicaments?
stats