Catalunya registra 774 casos nous de coronavirus en el còmput global, 280 dels quals al Segrià

L'Estat viu el repunt més important des de la fi de l'estat d'alarma: 333 positius en 24h

Els casos de coronavirus no paren d'augmentar des de la fi de l'estat d'alarma. Si el 21 de juny, quan es van aixecar les restriccions de mobilitat al conjunt de l'Estat, suposaven poc més d'un centenar al dia, segons el recompte del ministeri de Sanitat, aquest divendres ja s'han triplicat arribant a la notificació de 333 positius en només 24 hores. Catalunya és ja, amb diferència, la comunitat que acumula més nous contagis arran del brot al Segrià i els nous positius a la ciutat de Barcelona. En el recompte del ministeri afloren 81 nous positius en el darrer dia, però la Generalitat ha notificat 774 casos nous en el còmput global, 292 més dels que es van confirmar ahir dijous.

Així, els contagis a tot Catalunya, després dels que s'han notificat aquest divendres segons les dades del departament de Salut, s'eleven fins als 75.141, tot i que d'aquest total només 93 s'han registrat en l'últim dia -com ja és habitual, no quadren amb les xifres del ministeri de Sanitat per tenir en compte diferents criteris-. Com ja passa des de fa setmanes, les dades d'aquesta actualització no corresponen només a les notificacions de persones que han donat positiu en les últimes 24 hores, sinó que també hi ha comptabilitzats casos dels últims dies que no s'havien inclòs al recompte fins ara.

Pel que fa al Segrià, des de l'inici de la pandèmia hi ha 2.974 persones contagiades, cosa que representa un increment de 280 casos en comparació amb el recompte d'ahir. Segons les dades de Salut, fins al moment només hi ha 16 positius registrats amb data d'ahir, tot i que aquesta xifra s'incrementarà a mida que vagin notificant-se nous positius. A tota la regió sanitària de Lleida s'han registrat 4.488 positius des del mes de març, 338 més que ahir en el còmput global. 

Si mirem les dades de l'última setmana (del 3 al 9 de juliol), a Catalunya s'han notificat 1.518 casos nous, un 41,8% dels quals corresponen a la comarca del Segrià (634). Si comparem aquestes dades amb les de la setmana anterior (del 26 de juny al 2 de juliol), es pot veure clarament l'augment: a Catalunya aquella setmana es van notificar 1.066 casos i al Segrià, 493. 

A Barcelona, l'altra regió sanitària que està mostrant un augment de casos, se n'han notificat fins al moment 20.566, 204 més que en el recompte d'ahir, tot i que de moment només 37 són de l'últim dia. 

Pugen els pacients ingressats a l'UCI

Pel que fa a les persones a l'UCI, la xifra s'ha incrementat aquest divendres. Així, de les 40 que hi havia ahir s'ha passat a 43. En total des de l'inici de la pandèmia 4.175 persones han ocupat un llit de crítics en algun moment a causa del covid-19. En les últimes 24 hores, 81 persones contagiades amb coronavirus han rebut l'alta.

Pel que fa al nombre de defuncions, les funeràries han reportat una persona morta nova per coronavirus, tot i que la bona notícia és que en els últims dos dies no s'ha registrat cap defunció per covid-19. La xifra total de persones mortes a causa del virus a Catalunya és de 12.607.  En el conjunt d'Espanya en les darreres 24 hores han mort dues persones, segons el recompte del ministeri de Sanitat, mentre que durant l'última setmana deu, cosa que eleva el total a 28.403 defuncions. També augmenta el nombre d'ingressos setmanals, de 138 a 156, però a diferència de Catalunya disminueixen de 10 a 8 els ingressos -també setmanals- a les UCI. En total, des de l'inici de la pandèmia el ministeri de Sanitat ha comptabilitzat ja 253.908 positius per covid-19.