Societat 12/08/2020

El Govern prorroga 15 dies més la prohibició i les multes per fer 'botellón'

Les multes van dels 3.000 als 15.000 euros

Ara
1 min
Un grup de persones que feia 'botellón' a la platja a Barcelona s'aixeca després de l'arribada de la Guàrdia Urbana, el passat 29 de juliol, quan va entrar en vigor la prohibició

BarcelonaTot i la millora de la incidència del virus al conjunt de Catalunya, el Govern ha decidit prorrogar una de les últimes mesures adoptades per evitar l'increment de contagis. El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publica aquest dimecres la pròrroga de la prohibició i les multes per fer botellón durant 15 dies més.

La prohibició, que en alguns municipis ja feia temps que estava regulada a través de les ordenances municipals, es va fer efectiva de manera generalitzada a tot el territori català per primer cop el 28 de juliol. Les multes per incomplir la prohibició van dels 3.000 als 15.000 euros.

La mesura es basa en la llei de salut pública i veta el consum compartit de begudes alcohòliques al carrer i als espais públics, basant-se en els informes emesos per l'Agència de Salut Pública de Catalunya sobre la incidència del virus a Catalunya. El primer d'aquests documents és de finals de juliol, però el 3 d'agost l'organisme ha incorporat un nou informe "que acredita la situació actual de risc de contagi" per justificar el manteniment de la prohibició 15 dies més.

stats