Publicitat
Publicitat

El corredor mediterrani, en via morta

Les infraestuctures pendents són l'altre dèficit que afecta els Països Catalans en relació a l'Estat, i el corredor mediterrani, que el govern del PP no tracta com a prioritari, és el gran símbol d'aquest greuge

L'aposta catalana i valenciana pel corredor mediterrani com a eix vertebrador del futur econòmic de l'àrea encara no ha aconseguit el compromís del govern de Mariano Rajoy. Per ara, el projecte està en via morta, tot i el suport explícit de la Unió Europea i dels governs successius de Catalunya i del País Valencià.

Ho asseguren fonts del Govern: hi ha un "doble drenatge econòmic", les infraestructures són l'altre dèficit històric que afecta els Països Catalans, a més de la balança fiscal que sempre surt a favor de la resta de l'Estat. Però el govern de Mas no ha llançat la tovallola. El conseller de Territori, Lluís Recoder, condiciona la confiança amb el nou govern espanyol a la dotació pressupostària per poder executar el corredor i altres projectes reivindicats històricament. La situació a València és semblant. I a les Illes, la crisi frena moltes obres.

Podeu llegir el reportatge a l' Ara Premium. En el mateix dossier, també hi trobareu:

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

Visibilitzant l'assetjament sexual
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT