Societat 29/03/2016

La CUP insta Colau a remunicipalitzar serveis per aprovar els pressupostos

Els cupaires preparen 10 propostes que han de ser els mínims per donar la llum verda als comptes de l'Ajuntament

S. Soro
1 min
La CUP insta Colau a remunicipalitzar serveis per aprovar els pressupostos

BarcelonaLa CUP Barcelona ha posat sobre la taula les seves condicions per encetar la negociació dels pressupostos de 2016, que el govern de Colau ha d'aprovar amb el seu suport o la seva abstenció (sempre que ERC i PSC mantinguin el seu suport a BComú). Són 10 propostes que, segons els cupaires, han de ser la punta de llança per millorar la vida de les classes populars barcelonines i els veïns més empobrits. "Estenem la mà al govern per encetar un debat que culmini amb un pressupost d'esquerres", ha dit aquest matí la regidora María José Lecha, en una roda de premsa davant la seu d'Hisenda municipal de Barcelona.

El primer d'aquests punts, que presentaran al llarg d'aquesta setmana, és remunicipalitzar els serveis que en l'actualitat estan externalitzats. Amb aquesta mesura, la CUP afirma que es garantiria la gestió directa, s'evitaria la subcontractació i la precarietat laboral, s'asseguraria la transparència i es garantiria la qualitat del servei.

El segon punt presentat aquest dilluns fa referència a l'avortament. Els cupaires proposen crear una xarxa de drets sexuals i reproductius per a joves de la ciutat, que garanteixi que les dones puguin avortar de manera gratuïta i no es penalitzi així les classes més empobrides.

La resta de propostes estaran relacionades amb qüestions d'habitatge, educació i salut. Un cop les presentin a BComú, i en la mesura que el govern municipal els doni resposta, seran les assemblees del partit les que decideixin si donen suport o no als pressupostos del consistori, que de moment compten amb el no de Ciutadans, PP i CiU.

stats