Societat 16/04/2016

La CUP, lluny de donar el sí als pressupostos d’Ada Colau

L’assemblea general de la formació a Barcelona reclama mesures concretes per al 2016 i no "estudis, enquestes i compromisos per al 2017"

Enric Borràs
2 min
Roser Vime ha explicat la posició de la CUP sobre els pressupostos davant la resposta de BComú

BarcelonaL’assembla general de la CUP de Barcelona, en una reunió que no decideix el vot definitiu, ha fet públic que ara mateix no està disposada a provar els pressupostos del 2016. L’equip d’Ada Colau, a més del suport del PSC i ERC, necessita el sí o l’abstenció de la CUP per tirar-los endavant però, com a mínim per ara, la formació de l’esquerra independentista no considera suficient la resposta que ha rebut de BComú a les deu mesures que havien reclamat per aprovar els comptes.

"Reiterem que volem fets i no paraules i repetim que La CUP no reproduirà uns pressupostos continuistes", ha dit una portaveu de la formació, Roser Vime, després de l’assemblea en què han participat menys de mig centenar de membres de la CUP en un centre cívic de Ciutat Meridiana. Vime ha explicat que ahir van rebre una resposta "no oficial" -l’oficial arribarà dilluns- a les deu mesures que havien proposat, i que si no canvia no els convenç.

"Considerem que les nostres propostes són mesures de mínimes per acabar amb la situació de pobresa extrema de la ciutat, de precarietat i de desigualtat", ha dit Vime. Ha dit que, malgrat que la resposta de BComú assegurava que havien acceptat la majoria de les seves propostes, ells no ho veuen així. "Valorem molt positivament que el diagnòstic sobre l’estat de la ciutat sigui compartit en gran part però creiem que tenim respostes diferents per transformar-lo", ha declarat en una plaça de Ciutat Meridiana, acompanyada d’unes desenes de militants i davant d’alguns veïns encuriosits.

Vime ha dit que, mentre ells proposaven implantar una renda municipal universal per a les dones de Barcelona, BComú els proposa "fer enquestes i estudis", però no aplicar-la aquest any. Passa el mateix, ha insistit, amb propostes com la de fer un carnet de ciutadà que acreditaria també els immigrants sense papers. Pel que fa a la remunicipalització dels serveis de la ciutat, segons la CUP, BComú els ha contestat que hi ha "una limitació òbvia per part de les institucions" -legalment seria difícil de fer. Vime ha contestat que, en això, a la CUP "trobaran mà estesa a desobeir qualsevol marc jurídic que perpetuï l’empobriment de la classe treballadora".

Les negociacions sobre els pressupostos que s’han d’aprovar aquest mes s’han vist enterbolides aquests dies per la reacció del govern municipal davant la imputació del regidor Josep Garganté -que avui era a l’assemblea. La reunió d’avui és la primera passa per marcar la decisió definitiva de la CUP. Després de rebre la resposta oficial de BComú començarà el procés de consulta intern a les assembles locals que culminarà en un consell polític per prendre la decisió final.

stats