Societat 07/04/2017

Demanen 22 anys de presó per l'assassinat que va enfrontar dos clans de la Mina

El principal acusat va matar d'una ganivetada al pit un home a la sortida d'un local del Port Olímpic de Barcelona

Ara
1 min
‘Omertà’ i fugida massiva de la Mina després d’un assassinat

BarcelonaLa fiscalia demana 22 anys de presó per al principal acusat de matar un home d'una ganivetada al pit a la sortida d'un local del Port Olímpic de Barcelona el gener de l'any passat. El crim va derivar en un enfrontament entre dos clans rivals del barri de la Mina de Sant Adrià del Besòs. La fiscalia també demana 5 anys de condemna per als dos companys del presumpte homicida, que haurien apallissat la víctima prèviament.

La víctima formava part del clan Los Baltasares, de la Mina. Segons l'escrit de la fiscalia, els tres acusats, que eren membres del clan Los Peludos, van discutir-se amb l'home a la sortida del local la matinada del 24 de gener del 2016, i actuant "de manera acordada" van acabar agredint-lo al cap, al coll i a l'esquena. En un moment de la baralla, el presumpte homicida hauria aprofitat per clavar-li una ganivetada al pit, que va resultar mortal. La fiscalia considera que els acusats es van aprofitar de la "indefensió" de la víctima, que anava tot sol i begut.

L'assassinat va acabar derivant en un enfrontament entre tots dos clans. Després del crim, desenes de famílies van fugir del barri per por de represàlies. A banda de la pena de presó, la fiscalia també demana que, en cas de condemna, el tribunal imposi una ordre d'allunyament d'entre 8 i 10 anys als acusats respecte de la dona, els fills i la mare de la víctima i que la família rebi una indemnització de 400.000 euros.

stats