Societat 08/07/2019

Denuncien el conductor d'un Lamborghini que va impactar contra un altre cotxe a 180 quilòmetres per hora

La policia ha pogut determinar l'excés de velocitat gràcies a una tecnologia instal·lada a l'airbag

Ara
1 min
El carril bus-VAO a l’entrada de Barcelona pel Nus de la Trinitat des de la C-58, l’autopista del Vallès Occidental.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra investiguen el conductor d'un Lamborghini que va impactar contra un altre vehicle quan circulava a 180 quilòmetres per hora a la C-58. L'accident va tenir lloc el 26 d'abril a l'altura de Montcada i Reixac. La policia va poder determinar la velocitat a la qual anava el vehicle en el moment de l'accident gràcies a les dades obtingudes mitjançant el sistema Crash Data Retrieval, una tecnologia instal·lada a l'airbag del cotxe contra el qual va col·lisionar el Lamborghini.

Els Mossos van denunciar l'home, de 34 anys, nacionalitat espanyola i veí de Barcelona, el passat 24 de maig per un delicte de conducció temerària, per velocitat penalment punible i per lesions per imprudència greu. El conductor que va rebre l'impacte va ser l'únic ferit.

Els Mossos d'Esquadra van sospitar que el conductor del Lamborghini circulava de forma temerària després de confirmar que la trajectòria que van recórrer els vehicles a causa de la col·lisió va ser significativament llarga i que les empremtes dels neumàtics estaven clarament marcades a la via. A banda, els testimonis que van presenciar els fets van confirmar que l'home conduïa sense seguretat i fent ziga-zagues per la via.

Es dona la circumstància que el cotxe que va rebre l'impacte duia instal·lada a la centraleta dels airbags una tecnologia que és compatible amb el recuperador de dades d'accidents que fan servir els Mossos. Amb aquesta informació, mitjançant uns càlculs físics i a través d'un informe pericial, els investigadors van determinar que la velocitat de circulació del Lamborghini abans d'iniciar les maniobres evasives de frenada oscil·lava entre els 177 i els 181 quilòmetres per hora.

stats