Societat 24/12/2012

Desallotgen el prostíbul Paradise de la Jonquera per una amenaça de bomba

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat unes 500 persones del macroprostíbul i altres locals de la zona. Poc abans de les dues de la matinada d'aquest dilluns, els agents han desactivat, sense fer esclatar, uns explosius que han trobat a la part de darrera del cotxe que han deixat uns encaputxats al pàrquing de l'edifici

Ara / Acn
2 min
Agents de policia davant del macroprostíbul Paradise de la Junquera aquest diumenge / ACN

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han ordenat, aquest diumenge al vespre, el desallotjament d'una setantena de persones del Club Paradise de la Jonquera (Alt Empordà) a causa d'una amenaça de bomba. En total, segons l'alcaldessa Sònia Martínez, s'han evacuat unes 500 persones en diversos locals del polígon Mas Morató, de les quals més de 150 eren al restaurant Mirador, on s'estava fent la Quina de Nadal. Els fets han passat a dos quarts de nou del vespre, quan un grup d'encaputxats han anat al bordell amb dos cotxes; n'han deixat un al davant del prostíbul -un Opel Astra amb matrícula espanyola- i, abans de marxar a tota velocitat, li han dit al vigilant que al vehicle hi havia una bomba.

Si bé els homes han assegurat al vigilant que el cotxe explotaria, no li han dit a quina hora estava programat l'artefacte. El vehicle l'han deixat en marxa. Els individus, que anaven armats i encaputxats, s'han donat a la fuga amb un altre cotxe, un Porche Cayenne que hores després han trobat calcinat a Capmany.

Unes cinc hores i mitja després del succés, poc abans de les dues de la matinada d'aquest dilluns, els Tècnics Especialistes en Desactivació d'Artefactes Explosius (Tedax) han localitzat i desactivar uns explosius que han trobat a la part de darrera de l'Opel, segons informa la SER Girona a través de Twitter.

Fa només deu dies, dos individus a cavall d'una moto van llançar dos petits artefactes explosius contra el mateix macroprostíbul. El succés va tenir lloc cap a un quart de set del matí, una hora en què el local ja estava tancat i només va causar danys materials.

L'alcaldessa adverteix que la població està "molt enfadada"

L'alcaldessa de la Jonquera, Sònia, Martínez, ha recordat en declaracions a l'ACN que l'Ajuntament de la Jonquera ja va demanar davant la justícia que no es permetés l'obertura del macroprostíbul més gran d'Europa, el Paradise, "precisament per evitar aquest tipus de fets". El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), però, va obligar l'Ajuntament a concedir la llicència d'obra.

stats