Societat 25/05/2019

Desarticulat un grup que captava turistes als carrers de Barcelona per vendre'ls drogues en un pis

Els traficants actuaven com a venedors de cervesa ambulants i tenien el punt de distribució al Barri Gòtic

Ara
2 min
Les substàncies que la policia va trobar entre els dos pisos estan valorades en 21.800 euros

BarcelonaUn grup de traficants que actuaven com a venedors de cervesa ambulants, o llauners, captaven turistes als carrers del centre de Barcelona i els portaven a un pis on els venien drogues. Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han desarticulat el grup i han detingut cinc persones que en formaven part, que tenien dos pisos al Barri Gòtic: l'un com a lloc de venda de drogues i l'altre com a magatzem. La investigació va començar perquè els veïns van alertar la policia que un domicili s'havia convertit en un lloc de distribució de drogues, cosa que comportava un trànsit constant de persones, sobretot de turistes. Hi entraven i en sortien al cap de poc, una vegada adquirides les substàncies.

Quan els traficants van sospitar que la policia els podia estar investigant, van deixar l'activitat al pis. Però poc després els investigadors van veure que al mateix carrer s'havia posat en marxa un nou lloc de distribució de drogues, en un altre pis, i que el propietari del domicili n'havia denunciat l'ocupació. Els agents van comprovar que els traficants eren els mateixos que havien abandonat el primer pis i que en el nou lloc de venda també hi havia un flux de persones que hi pujaven i en baixaven. La policia va començar a identificar les persones quan se n'anaven del pis i en tots els casos duien drogues.

Arran de la investigació, els agents van descobrir que hi havia un segon domicili on els traficants agafaven les drogues per portar-les al pis de venda. L'objectiu, segons els Mossos i la Guàrdia Urbana, era que al punt de distribució hi hagués les quantitats mínimes de substàncies perquè concentrava les queixes dels veïns i hi havia més probabilitat que s'hi fes una operació policial. Els detinguts, de nacionalitat pakistanesa, formaven un grup organitzat amb diverses tasques: els responsables dels pisos, els captadors –que actuaven com a venedors de cervesa ambulants i eren als carrers de Barcelona amb més afluència de turistes– i els controladors, que avisaven de la presència d'agents.

Els detinguts actuaven com a venedors de cervesa ambulants

Els Mossos i la Guàrdia Urbana van fer una operació aquest dimarts per desarticular el grup. Entre els dos pisos la policia va confiscar cocaïna, haixix, marihuana, heroïna, 755 pastilles d'èxtasi i 2.400 potenciadors sexuals. Les substàncies estan valorades en 21.800 euros. Després de passar a disposició judicial, dos dels cinc detinguts van entrar a la presó. El pis ocupat va ser tornat al seu propietari, i l'altre és un domicili habitual dels detinguts.

stats