Una vintena de ferits en un xoc entre dos autobusos i una moto a la plaça Espanya

La motorista ha quedat atrapada a sota d'un dels vehicles

Una topada entre un autobús i una moto a la plaça d'Espanya de Barcelona ha comportat aquest matí la col·lisió d'un segon autobús i ha deixat una vintena de ferits. La majoria dels afectats viatjaven en els autobusos. La motorista que ha patit l'accident ha quedat atrapada sota el primer autobús, i els Bombers han hagut de rescatar-la. La motorista pateix ferides de consideració, tot i que el seu estat no és greu. L'accident s'ha produït cap a les deu del matí d'aquest dijous i ha provocat problemes en la mobilitat de la ciutat.

Efectius dels Mossos d'Esquadra, dels Bombers i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) s'han acostat al lloc dels fets per atendre els ferits i intentar socórrer la conductora de la moto. La majoria d'afectats tenen ferides de poca gravetat. En total, han resultat ferides 24 persones, vuit de les quals han sigut traslladats a centres hospitalaris i la resta han rebut atenció al mateix lloc. 

Pocs minuts després de l'accident, els ferits, alguns dels quals patien crisis d'ansietat, han explicat com han viscut el moment de l'impacte. "Estava llegint un llibre i de sobte he xocat fortament contra la barana de l'autobús", explicava tremolant l'Imma, una jove que anava al segon autobús i s'ha fet un tall al llavi de resultes de l'accident. Una sacsejada semblant ha patit la Paula, una altra jove que també anava al mateix autobús i que ha patit una lesió cervical. "Estic bé, però molt nerviosa", ha confessat amb llàgrimes als ulls.

L'intendent de la Guàrdia Urbana Carles Reyner també s'ha desplaçat fins al lloc dels fets i, en declaracions recollides per ACN, ha explicat que de moment hi ha testimonis i versions contradictòries sobre el que ha passat, i que s'utilitzaran les càmeres d'un centre comercial proper per conèixer les circumstàncies de l'accident. En tot cas, ha dit que tot apunta a un error humà.

També ha destacat que, tot i "l'espectacularitat" de l'accident, la motorista encara ha estat de sort: té una cama trencada i una ferida oberta. Pel que fa als afectats dels autobusos, n'hi ha més al segon, que és el que ha xocat amb el primer.

Part de la plaça i de l'avinguda Paral·lel han quedat tallades, i s'han fet desviaments de trànsit per facilitar la feina dels equips d'emergència.

Més continguts de