Societat 14/10/2016

46 famílies desnonades cada dia

Catalunya continua sent la comunitat autònoma on més llançaments es produeixen, segons les dades del segon trimestre del CGPJ

Ara
1 min
Diversos veïns de Ciutat Meridiana han aconseguit aturar el desnonament d'una família amb dos nens

Barcelona46 famílies perden la casa cada dia a Catalunya, segons les dades del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Es tracta de la comunitat autònoma on més llançaments es produeixen: entre abril i juny d'aquest any se'n van registrar 4.145 segons el CGPJ, un 22% del total que es van produir a l'Estat.

Tot i així, els desnonaments van baixar un 4% aquest segon trimestre a Catalunya, respecte al mateix període de l'any passat. En canvi, se n'han produït 400 més que durant el primer trimestre del 2016.

Impagament de lloguer

Més de la meitat dels llançaments que es van produir a Catalunya durant el segon trimestre de l'any (2.636) van ser per impagament de lloguers. És el territori de l'Estat on més se'n van produir.

Els últims anys els impagaments de lloguers han superat els d'hipoteques a tot l'Estat, on el nombre d'execucions hipotecàries va a la baixa –han caigut un 17%, segons les últimes dades del CGPJ–. Una tendència que no es produeix, però, a Catalunya, una de les poques comunitats autònomes –juntament amb Astúries, el País Basc i la Rioja– on augmenten.

Durant el segon trimestre de l'any, els desnonaments per impagament d'hipoteques a Catalunya van augmentar un 16,5% respecte al mateix període del 2015.

Per saber-ne més: Desnonats, refer-se després de perdre-ho tot

stats