Detecten un brot amb 24 contagiats lleus en una residència d'Esparreguera on s'havien vacunat els usuaris

Una dotzena de positius no tenen símptomes i la resta tenen febrícula i estan aïllats

Ara
2 min
Un home arriba a una residència en vehicle adaptat a les mesures per la covid-19

BarcelonaLa residència municipal Can Comelles d'Esparreguera ha detectat un brot amb 24 contagiats de covid. La majoria dels casos són asimptomàtics o bé presenten símptomes lleus de la malaltia, segons ha informat l'Ajuntament, que ha dit que hi ha tres persones que han necessitat ingrés hospitalari però que presenten també un quadre lleu. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha assegurat que excepte "una persona que està a subaguts i estable" i que "no està greu", la resta dels residents presenten bon estat de salut. Salut investiga l'origen del contagi i el motiu pel qual els usuaris ja vacunats amb una segona dosi han contret el virus.

De moment, l'Ajuntament d'Esparreguera ha anunciat que traslladarà de manera puntual nou persones que han donat negatiu als tests a una residència de l'Hospitalet de Llobregat, per evitar que hagin de compartir espais amb altres residents. De manera preventiva, s'han suspès les sortides i les visites al centre. El consistori ha informat que, atenent a l'evolució dels casos detectats i als possibles focus que es puguin identificar, es prendran noves mesures en els pròxims dies per contenir la propagació del virus.

Dels 52 tests d'antígens fets diumenge entre els residents de l'espai, 24 van donar positiu. D'aquests, 12 no tenien cap símptoma i 8 en tenien de lleus, com ara febrícula. En cap cas es van detectar símptomes greus ni complicacions respiratòries, segons el consistori. Dilluns es van fer proves diagnòstiques a tots els residents i al personal de la residència, però alguns dels usuaris que van donar negatiu van començar a tenir símptomes com febrícula i febre.

La residència havia recuperat feia poc el règim de sortides i visites obert amb els familiars després d'haver acabat la pauta de vacunació de tots els residents. Per això s'investiga si l'origen dels casos detectats pot ser el contacte amb familiars o les sortides a l'exterior del centre. "D'alguna manera el brot entra per una persona no vacunada", ha assegurat Argimon, per a qui la vacunació al centre ha funcionat correctament perquè els usuaris contagiats "són persones grans i fràgils i, menys un, estan tots perfectament bé".

L'Ajuntament d'Esparreguera ha assegurat que els responsables del centre estan gestionant la situació en una triple direcció. En primer lloc, aïllant els residents i mantenint la vigilància i el seguiment assistencial de tothom; en segon lloc, suspenent les visites i comunicant la situació i les mesures posades en marxa als familiars, i, finalment, coordinant-se amb el departament de Salut, la regió sanitària metropolitana sud i el consistori. L'Ajuntament assegura que el contacte entre la residència i els familiars dels usuaris aïllats és "constant". Les famílies de tots els usuaris van rebre un comunicat diumenge i es va trucar per telèfon a les dels positius.

stats