Societat 28/03/2019

En llibertat el novè home detingut per la violació en grup de Sabadell

Tot i que la víctima l'ha identificat a la roda de reconeixement, el jutge ha invalidat la prova per una possible filtració

P.e. / M.r.
2 min
Una furgoneta dels Mossos traslladant els detinguts als jutjats de Sabadell

BarcelonaEl jutge que investiga la violació en grup de Sabadell ha deixat en llibertat provisional el novè home detingut pels fets. L'home va quedar arrestat aquest dimecres a la tarda a Mataró i ha comparegut aquesta tarda davant del tribunal. El jutge l'ha deixat en llibertat amb l'obligació de comparèixer cada setmana al jutjat. També li ha retirat el passaport i li ha prohibit sortir del territori nacional.

Tot i que la víctima ha identificat l'home a la roda de reconeixement que s'ha fet aquest dijous, el jutge ha invalidat la prova per una possible filtració. Segons el magistrat, un agent judicial ha vist que l'advocat de la víctima, un cop s'havia constituït la roda de reconeixent –per tant, quan ja se sabia qui eren els figurants i qui era el detingut–, s'ha apropat a la noia i li ha dit alguna cosa en veu baixa abans que ella entrés a la sala.

L'home, que ha quedat investigat per l'agressió sexual múltiple, ha acceptat donar voluntàriament una mostra biològica seva perquè s'analitzi. La seva detenció la va fer la Policia Local de Mataró per una ordre dels Mossos d'Esquadra. L'arrest ha sigut fruit de la investigació dels Mossos sobre la violació en grup de principis de febrer a Sabadell.

El jutjat que investiga la violació múltiple ha apuntat que l'anàlisi de les mostres que s'han extret de la víctima demostren la relació de, com a mínim, tres homes amb l'agressió sexual. Un és el que continua preventivament a la presó, l'altre és un dels detinguts que estava en llibertat provisional i que va fugir, a qui es continua buscant, mentre que el tercer encara no està identificat. Per aquesta agressió sexual múltiple ja s'han detingut nou homes que estan investigats pels fets.

stats