Societat 22/04/2011

El detingut per la mort de Toni Gavarró admet que el va matar amb una ampolla trencada

El jove arrestat explica a la premsa local la seva versió dels fets, però la policia no la confirma

Efe
1 min

LagosRafael Okechukwu, detingut aquest dijous a la nit per la policia nigeriana en relació amb la mort del metge català Antoni Gavarró, cosí d'Artur Mas, el va assassinar amb el vidre d'una ampolla trencada, segons hauria confessat a la premsa local.

Gavarró, metge del Laboratori UDIAT, del centre de diagnòstic de la corporació sanitària Parc Taulí de Sabadell, passava unes vacances a Nigèria quan va morir apunyalat dimecres passat a Lagos, primera ciutat del país.

El detingut, Rafael Okechukwu, de 21 anys d'edat, ha assegurat a l'agència News Agency of Nigèria (NAN) que va apunyalar al metge amb una ampolla trencada en un hotel de Festac Town, un suburbi de la ciutat.

Okechukwu assegura que va actuar per defensar-se: segons la seva versió, hauria atacat Gavarró amb l'ampolla quan va descobrir que havia estat drogat pel metge per forçar-lo a tenir relacions sexuals a l'habitació del seu hotel.

El comissari de policia Solimà Abba no ha confirmat a EFE la versió del detingut i ha assegurat que, en cas que fos veritat el suposat assetjament, ho hauria d'haver comunicat a la policia en lloc d'atacar el metge. Abba afegeix que el sospitós serà perseguit "per servir d'exemple a altres que pensen que poden prendre's la justícia pel seu compte".

En una primera versió periodística del cas, avançada pel diari local 'Vanguard', es deia que el detingut havia estat implicat en un intent d'atracament a Gavarró. En el cas també hi haurien estat implicats, com a còmplices, dos agents de policia, que haurien estat destituïts.

stats