Societat 01/07/2014

Dimiteix el vicepresident del Fons Català de Cooperació imputat per malversació de fons públics

L'alcalde de Santa Margarida de Montbui, Teo Romero (PSC), dimiteix voluntàriament del càrrec, que quedarà vacant

Ara
1 min

BarcelonaL'alcalde de Santa Margarida de Montbui, Teo Romero (PSC), ha abandonat la vicepresidència del Fons Català de Cooperació, com ha avançat Nació Digital i ha confirmat l'ARA. Romero va presentar la carta de renúncia el 19 de juny i aquest dilluns la junta de l'entitat municipalista de cooperació va fer efectiva la dimissió. La renúncia de Romero, que ja estava apartat del càrrec de manera temporal, es produeix després d'haver estat imputat per desviar fons públics del Fons Català de Cooperació. La funció de vicepresident quedarà, de moment, vacant.

El jutjat de primera instància i instrucció número 26 de Barcelona va imputar Teo Romero per un presumpte delicte de malversació de cabals públics i està citat a declarar el pròxim 28 de juliol. L'alcalde socialista va ser president del Fons Català de Cooperació entre els anys 2005 i 2011.

L'alcalde de Santa Margarida de Montbui ja va ser investigat el 2012 per l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) per un presumpte ús irregular de fons públics després que un treballador de l'ens –el responsable d'administració– el denunciés.

stats