Les discoteques ja venen entrades pendents del TSJC

El sector espera que els jutges es pronunciïn poques hores abans de reobrir

2 min
Una discoteca de la Vila Olímpica

BarcelonaCompte enrere per a l’esperada reobertura de les discoteques a Catalunya. L’ànsia per tornar-hi ha fet que alguns locals d’oci nocturn ja hagin venut entrades per accedir a partir d’aquest dijous als seus establiments. Ho confirma el secretari general de la patronal Fecasarm, Joaquim Boadas, que avisa que encara no tenen el permís per reobrir. El motiu és que el Govern no ha publicat la resolució que autoritza la reobertura perquè continua pendent que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) es pronunciï sobre la petició d’exigir el certificat covid per accedir a les discoteques. Abans de les 10 del matí d’aquest dijous la Fiscalia ha d’enviar al TSJC la seva posició, i aleshores els jutges podran deliberar. El sector confia que el TSJC respongui aquest dijous mateix, poques hores abans de la hipotètica reobertura.

De fet, la incertesa del gremi és si a partir de la mitjanit de dijous podran reprendre la seva activitat. “Seria la quarta vegada que ens enganxarien en fals”, adverteix Boadas, que recorda que els dos estius amb covid han acabat tancant, i que fa just un any es va dir que podrien reobrir, però al final es va descartar. Per això pensa que “seria l’estocada definitiva” si no poden obrir aquest cap de setmana. El secretari general de la patronal Fecalon, Fernando Martínez, considera que si el TSJC no autoritza l’aplicació del passaport covid, el Govern ha de “muntar un pla B” per garantir la reobertura. Però Boadas assegura que la Generalitat no ha preparat cap alternativa per si els jutges tomben el pla de l’oci nocturn, un pla que alerta que no està “territorialitzat”.

Un 70% dels locals el cap de setmana

La Fecasarm calcula que un 40% de les discoteques tenen previst obrir la nit de dijous a divendres -ho podran fer, si el TSJC ho avala, fins a les cinc de la matinada-. El cap de setmana, quan podran funcionar fins a les sis de la matinada, es pensa que hi haurà un 70% dels locals oberts, segons Boadas. La Fecalon pensa que aquest dijous la reobertura ja es pot fer evident a Barcelona, mentre que a la resta de municipis és probable que es noti durant el cap de setmana. En canvi, les dues patronals coincideixen a dir que les discoteques més grans -que tenen desenes de treballadors-, no preveuen reobrir fins a la setmana que ve.

stats