Societat 16/02/2019

A presó el pare i la mare del nadó maltractat de Tarragona

La parella està acusada de presumptes delictes de lesions i violència física habitual en l'àmbit de la llar

Esther Celma
2 min
Un vehicle dels Mossos d'Esquadra custodia els pares del nadó d'un mes ingressat a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, en la seva arribada a l'Audiència, on han passat a disposició judicial

TarragonaEl titular del jutjat d'instrucció número 2 de Tarragona, en funcions de guàrdia, ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per al pare i la mare del nadó maltractat, que continua ingressat en estat greu a l'UCI pediàtrica de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Tots dos van ser detinguts aquest dijous pels Mossos d'Esquadra i avui, després de prendre'ls declaració, el jutge manté la causa per un delicte de lesions i un altre de maltractament habitual en l'àmbit de la llar.

El magistrat, però, s'inhibirà als jutjats de Valls (Alt Camp), ja que és el jutjat competent pel lloc dels fets, ja que la parella vivia a Montblanc (Conca de Barberà).

Dimecres el pare, de 22 anys, i la mare, de 21, van portar el nen, de poc més d'un mes d'edat, a l'hospital amb un quadre de vòmits i van dir que era una reacció d'un medicament que li donaven per uns fongs a la boca.

No obstant això, presentava lesions que no es veien externament i, al ser compatibles amb maltractaments, l'hospital va activar el protocol previst en aquests casos i va alertar els Mossos d'Esquadra i la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA).

Al confirmar-se que era víctima de maltractaments, la DGAIA va assumir la tutela del nadó per desemparament i va anunciar que es personaria com a acusació particular.

La investigació dels fets, a càrrec de la comissaria de Valls, continua oberta.

El pare ja havia perdut la tutela d'un altre fill que tenia d'una relació anterior i ja havia sigut investigat per maltractaments. En aquella ocasió, però, l'informe de l'equip de la DGAIA que avalua aquests episodis no va ser concloent i el cas es va arxivar.

stats