Successos

Dos clients d'un hotel de Barcelona s'escapen d'un incendi saltant per la finestra

El foc ha deixat nou ferits, un dels quals en estat crític i dos de greus

2 min
Agents dels Mossos d'Esquadra al lloc de l'incendi

BarcelonaUn incendi aquest dissabte al matí a l'Hotel Coronado de Barcelona, situat al carrer Nou de la Rambla número 134, al Poble-sec, ha causat nou ferits de diverses consideracions. El foc ha començat en una habitació d'un extrem de la tercera planta de l'edifici poc abans de la una del migdia i per causes encara desconegudes que ara s'investiguen. 10 dotacions dels Bombers de Barcelona, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana i 13 dotacions del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) s'han desplaçat fins a l'hotel. Quan els bombers han arribat s'han trobat dues persones que havien saltat de les finestres de les habitacions de la tercera planta ubicades a l'altre extrem d'on havia començat el foc per escapar-se de l'incendi. Treballadors de l'establiment havien col·locat matalassos i sofàs del mateix hotel a terra amb el suport de veïns perquè saltessin. Aquestes dues persones han hagut de ser hospitalitzades.

Els bombers han desallotjat l'hotel, han localitzat alguns dels ferits i s'han posat a treballar en l'extinció de l'incendi. Han trobat el passadís i algunes habitacions de la tercera planta afectats pel fum, que, en canvi, no ha entrat a les que han mantingut la porta tancada. A l'habitació on ha començat el foc i al passadís també hi havia flames. Un home d'uns 50 anys està en estat crític, després d'inhalar fum i patir diverses cremades, i ha estat traslladat a l'Hospital Clínic. Els bombers l'han localitzat estirat i en estat inconscient a la tercera planta. També han localitzat dues persones més inconscients: un dels que ha saltat per la finestra i un altre dels ferits de gravetat que els treballadors de l'hotel han trobat al replà de la tercera planta i han baixat al vestíbul. Tots tres ferits estan hospitalitzats.

A l'Hospital de la Vall d'Hebron hi han portat un home i una dona en estat greu, i dos ferits menys greus els han traslladat a l'Hospital del Mar. Quatre persones més han estat donades d'alta in situ.

El foc ha començat a l'habitació de l'extrem dret de la façana i el fum ha arribat a les de l'altra punta que tenien la porta oberta, on dues persones han saltat de les finestres.

L'incendi s'ha donat per extingit a dos quarts de tres de la tarda i l'hotel té la llum tallada. La tercera planta ha quedat afectada per les flames i el fum. Els Mossos investiguen les causes del foc i en les pròximes hores la unitat central d'inspeccions oculars de la policia científica farà una inspecció de l'edifici. Al cap d'unes hores, 13 turistes han pogut tornar a l'hotel i una família de turistes –tres adults i un menor– s'ha allotjat en un altre establiment també proporcionat pel mateix hotel.

stats