Societat 24/08/2016

Dos agents de la Guàrdia Urbana, suspesos per agredir un conductor

L'Ajuntament de Barcelona els ha obert un expedient per una falta molt greu i els ha denunciat davant d'un jutge

Montse Riart
1 min
Un vehícle de la Guardia Urbana a Barcelona

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha suspès de sou i feina dos agents de la Guàrdia Urbana que haurien agredit un motorista. Els ha obert un expedient disciplinari per una falta molt greu i ha denunciat els fets davant d'un jutge.

Segons ha explicat el consistori en un comunicat, els dos agents suspesos, que pertanyen a la Unitat Central de Trànsit, van detectar un motorista que hauria comés una infracció a la carretera de l'Arrabassada a dos quarts de sis de la tarda del 15 d'agost.

Sense cap motiu aparent, un dels dos policies locals hauria agredit el conductor del ciclomotor "de manera improcedent i manifestament desproporcionada", assegura el comunicat municipal.

La Unitat de Deontologia i Afers Interns de la Guàrdia Urbana (UDAI) va tenir coneixement dels fets el 17 d'agost i va obrir una investigació interna d'ofici. Creu que hi ha proves sòlides d'una "greu mala praxi policial" i que els fets podrien tenir rellevància penal. Per això ha presentat una denúncia als tribunals.

El consistori també ha obert un expedient disciplinari i ha suspès cautelarment els agents de les seves funcions. A més, ha informat la víctima que té dret a denunciar els fets i li ha ofert suport.

El comissionat de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens, ha condemnat enèrgicament els fets i ha destacat que es tracta d'una situació "excepcional" dins del bon funcionament del cos. També ha posat en valor l'eficàcia dels mecanismes de garanties, transparència i control de la Guàrdia Urbana i la feina diària del cos.

stats