Societat Educació 15/03/2023

Educació substituirà el director de l'institut de Sallent a final de curs

Educació admet "relacions conflictives generals" a tot el grup de 1r d'ESO on anaven els bessons

2 min
L'entrada de l'Institut Llobregat de Sallent.

BarcelonaEducació i l'institut de Sallent han consensuat fer un "canvi de lideratge de la direcció" del centre a final de curs, després del cas del suïcidi d'uns bessons alumnes del centre, un dels quals va morir i l'altra va quedar ferida. La secretària general del departament d'Educació, Patrícia Gomà, ha insistit que tant el director com el departament consideren que és una mesura positiva per "donar respir a un institut que està molt trasbalsat". El relleu, ha admès, també servirà per "donar seguretat a les famílies que han patit molt la situació tràgica de les víctimes".

Gomà ha explicat que es vivia una situació molt complexa, "no només de les víctimes, sinó de tot el grup educatiu de 1r d'ESO", i ha assegurat que el centre havia engegat "accions per solucionar o canviar dinàmiques complicades de relacions conflictives generals en tot el grup". En declaracions als mitjans, ha afegit que també s'havien pres mesures per part del municipi i del departament de Salut per ajudar els bessons i la seva família.

La secretària general del departament també ha anunciat que ja s'han tancat tots els informes –més de set– que Educació havia encarregat a tots els responsables del centre. Els documents són de caràcter reservat i confidencial, però demà la conselleria presentarà un escrit al jutjat d'instrucció que investiga el cas per posar-se a disposició del jutge i oferir aquesta informació si es creu pertinent. Gomà ha insistit que "el que ha passat a Sallent és una situació molt complexa que no té una resposta fàcil", i ha volgut fer èmfasi en el fet que "el Govern no ha escatimat en recursos" per fer front a aquest cas i que el centre ha tingut tot el suport dels departaments d'Educació i Salut.

Tardes de setembre lectives

Gomà també ha confirmat definitivament que les tardes de setembre tornaran a ser lectives i que, molt probablement, el curs començarà el mateix dia de la primera setmana de setembre per a totes les etapes obligatòries –infantil, primària i secundària–. Ho ha anunciat després d’un ple extraordinari del Consell Escolar de Catalunya (CEC) en què s'ha fet una valoració de les tardes de lleure al setembre i s'ha debatut el calendari escolar. El president, Jesús Viñas, ha explicat que el consell, que agrupa sindicats, entitats de docents, associacions de municipis, de famílies i d'estudiants, coincideix amb el departament en la necessitat de "començar el curs amb normalitat i racionalitzar el calendari", que a efectes pràctics vol dir que estarien d'acord amb el fet que s'avanci l'inici de curs fent horari lectiu complet. Aquesta posició és nova, després que l'any passat el CEC reclamés a Educació ajornar un any els canvis al calendari i critiqués que se'ls havia exclòs del debat per prendre la decisió. Més enllà del canvi d'opinió, Viñas ha insistit a dir que no és el Consell el que ha de proposar la data exacta d'inici de curs. Tot i això, al document que faran arribar al departament sí que especifiquen que és necessari tenir en compte que calen uns dies previs per preparar el curs, però que no s'ha arribat a cap consens sobre quants dies exactes es necessiten.

stats