Educació

Tota la plantilla d'una escola d'adults de Nou Barris s'alça contra la direcció i n'exigeix el cessament

Els docents deixaran el centre a final de curs i el Consorci d'Educació ja estudia el cas

2 min
Una aula buida, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaEl degoteig de centres on els docents i el personal d'administració s'alcen contra la direcció continua a Barcelona. Ara, però, no es tracta d'una escola o un institut amb infants i joves, sinó d'una escola d'adults. Aquest matí s'ha presentat al registre una carta demanant que el Consorci d'Educació cessi la directora del CFA Canyelles, una escola d'adults de Nou Barris. La carta signada per part de tota la plantilla (docents, administrativa, conserges i personal de neteja) detalla diverses irregularitats per les quals els treballadors consideren que la directora no hauria de seguir en el càrrec.

Segons expliquen al document, dirigit al Consorci, però també al departament d'Educació, i al qual ha tingut accés l'ARA, al CFA Canyelles hi hauria cursos on no s'estarien fent assignatures que toquen. En concret, al curs de formació per a l'accés als cicles de grau mitjà es prescindeix d'una matèria que hauria de ser de ciències naturals o tecnologia. També expliquen que es cometrien irregularitats a l'hora de donar de baixa els alumnes que deixen de venir. De fet, a la carta s'assegura que es "prohibeix als docents donar de baixa alumnes", que "el nombre d’alumnes matriculats està sobrerepresentat i falsejat" i que no hi ha "dades reals de quants matriculats hi ha al centre".

Pel que fa al comportament de la directora, a la carta s'assegura que "no compleix l’horari de presència al centre que manifesta, ni imparteix les hores de docència que declara", i també s'afirma que "durant el curs s’ha viscut de forma reiterada situacions de tracte inadequat al personal docent i PAS de manera pública" per part de la docent. Un testimoni d'aquestes situacions explica a l'ARA que, entre altres coses, la directora criticaria els docents a l'esquena, que davant del claustre hauria dit a algun professional que era "un llast" i que hi hauria alumnes que directament demanaven no fer classe amb ella.

En total els signats de la carta detallen una trentena d'irregularitats com canvis d'horaris docents sense justificació, ocultació de documents als membres del Consell Escolar o problemes pel que fa a l'ús del decret de plantilles. Els docents han rebut el suport de l'associació d'alumnes del centre i de fins a cinc sindicats educatius (Aspepc, CCOO, UGT, USTEC i CGT). L’ARA s'ha posat en contacte amb la directora del centre, que ha declinat fer valoracions al respecte.

Actuació d'Inspecció

Per tot plegat, fonts del claustre expliquen que els sis docents que formen part de la plantilla –i que havien començat aquest any– deixaran el centre a final de curs, i que la resta de personal d'administració que denuncia els fets es quedarà perquè no té opció de marxar. "Ningú continua, fruit de la mala gestió", lamenten.

La carta presentada aquest matí és el segon document que s'entra al registre per abordar aquesta situació. La primera es va entrar al registre el 31 de maig per demanar parlar amb Inspecció, però fins aquest divendres els treballadors no havien rebut resposta per part de l'administració, motiu pel qual han volgut registrar un segon document a primera hora del matí.

Segons ha pogut saber l'ARA, avui mateix Inspecció s'ha reunit un a un amb els docents del centre i també amb la directora. Alhora, fonts del Consorci d'Educació confirmen que coneixen el cas i que Inspecció està actuant per aclarir la situació.

stats