Societat 02/12/2016

Ensenyament celebra la confirmació de la Selectivitat per aquest curs

El secretari de Polítiques Educatives, Antoni Llobet, ha exigit al Ministeri que no concreti el temari de les PAU i que les proves de 6è i 4t d’ESO siguin només diagnòstiques

Ara
2 min
La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz

BarcelonaLa Selectivitat torna a les aules, i per quedar-se. Tal i com ha anunciat aquest divendres el secretari de Polítiques Educatives, Antoni Llobet, el Ministeri d’Educació ha confirmat la retirada de la revàlida a 2n de Batxillerat aquest curs i la seva substitució per una prova quasi igual a la preexistent, la Prova d’Accés a la Universitat (PAU). La decisió s’ha conegut en una reunió entre el ministre i els representants de cada comunitat autònoma a Madrid. Llobet ha demanat també que no es reobri la qüestió, que el Ministeri no vulgui regular en excés les PAU i les proves a final de Primària i ESO siguin només diagnòstiques.

Així doncs, el Departament no ha executat l’amenaça que va fer d’aixecar-se de la reunió si el Ministeri mantenia en l’ordre del dia un document de fa més d’un mes en què encara hi constaven les revàlides. Finalment, el Ministeri hauria “reformulat” el document després de les intervencions de diferents representants autonòmics. Com ha explicat Llobet en declaracions a l’ACN, el document inicial “posava al mateix sac les proves de Batxillerat i d’ESO” contradient així l’acord a què van arribar el ministre i els consellers dilluns passat. El nou document estipula que tant les proves d’ESO com de Primària no tindran cap valor acadèmic, però sí diagnòstic.

Per Llobet, el fet de recuperar les antigues PAU fa que els suggeriments de preguntes i exemples d’exàmens que oferia el Ministeri siguin “prescindibles”. En el nou document, el Ministeri no els ha retirat però ara són annexos de caire “orientatiu i opcional” que la Generalitat no té “cap obligació” de seguir.

Tot i que el secretari de Polítiques Educatives doni per tancat la qüestió de les PAU, ha afirmat que properament el Ministeri farà una proposta per a les proves d’ESO i Primària que també s’haurà de debatre.

stats