Societat 10/02/2016

L'escola dels Maristes s'arrisca a perdre el finançament públic si la condemnen

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, afirma que revisaran tots els protocols per als abusos sexuals

E. B.
2 min
La concentració de suport a l'actual professorat dels Maristes, després que hagi esclatat l'escàndol pels casos de pederàstia que impliquen antics docents i monitors / MANOLO GARCÍA

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha dit avui al Parlament si hi ha una condemna judicial contra de l'escola Maristes Sants-les Corts per no informar adequadament arran de l'escàndol de pederàstia aplicaran "amb tota contundència" el règim sancionador, cosa que podria implicar amonestar-la, sancionar-la o retirar-li el concert pel qual rep finançament públic. Justament aquesta tarda antics i actuals alumnes dels Maristes han fet una concentració convocada per Facebook, en suport a les víctimes i els actuals professors del centre i contra "la campanya de desprestigi" dels Maristes.

Ruiz ha assegurat que revisaran "tots" els protocols per detectar i actuar en casos d'abusos a menors per veure si es poden millorar. Ho ha dit arran de l'escàndol de pederàstia de l'escola Maristes Sants-les Corts, que va esclatar la setmana passada amb la denúncia de la família d'un afectat i que ja inclou una quinzena de denúncies que afecten quatre docents i un monitor.

"Mentre hi hagi un sol cas d'abús sexual i altres maltractaments, és la nostra obligació revisar els procediments i introduir les modificacions que ajudin a detectar-los a temps", ha afirmat Ruiz, segons Europa Press. Ha explicat que la conselleria va obrir un expedient a l'escola quan es va fer públic l'escàndol i que l'enviarà a la Fiscalia. Amb l'expedient pretén saber "què sabia el centre en cada moment i si ho va comunicar cada vegada que va tenir coneixement d'un possible abús".

La consellera ha explicat que, a diferència de les concertades, les escoles públiques han d'informar Ensenyament de suposats abusos perquè la Generalitat n'és la titular i és, per tant, qui ha de fer la denúncia al jutge. En el cas de les concertades són els titulars els que han de dur el cas a la justícia però segons Ruiz seria "bo" que també ho comuniquessin a Ensenyament.

stats