Societat 29/05/2018

Els impulsors de la multiconsulta presenten un recurs contra el plenari que va tombar les preguntes

Les entitats denuncien que no hi ha arguments jurídics per bloquejar el procés participatiu

Acn
1 min
El ple de l'Ajuntament en una imatge d'arxiu.

BarcelonaLes entitats propulsores de les dues preguntes per a la multiconsulta de Barcelona, Enginyeria sense Fronteres i l'Associació Idrissa, amb el suport de la Federació d'Associacions de Veïns (FAVB), han presentat un recurs de reposició contra l'acord del plenari de l'Ajuntament del passat 10 d'abril que va tombar les seves propostes. Els denunciants han requerit al PDECat, Cs, PSC i PP canviar el seu vot, ja que les preguntes tenen com a aval la recollida de signatures que preveu la normativa, i el reglament de participació ciutadana només preveu el vot contrari si alguna de les qüestions plantejades no s'adequa a l'ordenament jurídic.

"El vot dels grups que es van oposar a la celebració de la multiconsulta no s'ajusta ni a les normes de participació ciutadana ni tampoc a la llei catalana de consultes no referendàries", defensen les entitats a través d'un comunicat. Argumenten que el recurs s'ha presentat "en defensa del dret a la participació, vulnerat amb l'acord del plenari". A més, asseguren que el posicionament de tota l'oposició –excepte ERC– "va estar relacionat amb la voluntat de bloqueig de l'acció de govern" i lamenten que s'hagi bloquejat "el dret a la participació democràtica".

Els impulsors de la multiconsulta consideren que la situació de bloqueig és "anòmala" i reclamen als partits que revisin tota la documentació relacionada amb la normativa del procés participatiu per modificar el seu vot. "Esperem no haver d'anar més enllà amb un possible contenciós administratiu que no desitgem", adverteixen.

stats