Societat 21/12/2016

ERC demana a l'Ajuntament de Barcelona que compri la Monumental per fer-hi un equipament públic

Proposen que els usos es decideixin a través d'un procés participatiu i que l'espai estigui llest abans del 2020

Ara
1 min
S’ha especulat sobre fer un centre comercial i una mesquita a la Monumental, però continua en desús.

BarcelonaEl grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona demanarà demà al ple que el govern de Colau compri l'antiga plaça de braus la Monumental i es destini a equipament públic. Els republicans demanen que s'elabori un estudi que permeti conèixer els possibles usos de l'espai i que es dugui a terme un procés participatiu per decidir a què es pot destinar l'antiga plaça. ERC demana que el procés culmini amb l'obertura del futur equipament públic abans del 2020.

La Monumental va tancar després de l'última corrida, durant les Festes de la Mercè del 2011. Durant aquests anys, a l'espai –propietat del grup Balañá– s’ha especulat amb possibilitats com ara fer-hi un centre comercial o fins i tot una mesquita, però aquest gran espai al mig de la ciutat continua gairebé sense ús.

Quan el TC va tombar la prohibició taurina a Catalunya, d'altra banda, les entitats taurines van reclamar que es recuperés per a espectacles taurins, una possibilitat que l'Ajuntament de Barcelona va rebutjar absolutament.

stats