Societat 25/07/2013

La Moncloa es torna a equivocar en un comunicat de condol amb el cas de Galícia

El text inclou, al final, un paràgraf on es parla de les víctimes del sisme de la Xina de fa dos dies

2 min

Les presses i el 'retalla i enganxa' han tornat a jugar una mala passada al gabinet de comunicació del president espanyol, Mariano Rajoy. Des del gabinet s'ha enviat aquest dimecres una nota, titulada 'Missatge de condol del president del govern pel descarrilament d'un tren a la rodalia de Santiago de Compostel·la', en la qual, per error, l'últim paràgraf no parla de les víctimes de Galícia, sinó de les del terratrèmol de fa dos dies a la província xinesa de Gansu.

El comunicat enviat des del palau de la Moncloa té cinc paràgrafs. El primer és, simplement, una introducció. Després hi ha tres paràgrafs en els quals s'expressa la "consternació" del president espanyol davant la tragèdia de Santiago. Però l'últim paràgraf no té res a veure amb el descarrilament del tren Alvia, sinó que pertany a un comunicat anterior, emès després del terratrèmol mortal de fa dos dies a la Xina. Així, la nota de condol per l'accident del tren a Galícia acaba dient: "Vull transmetre el meu sentit condol per la pèrdua de vides humanes i quantiosos danys materials que ha ocasionat el terratrèmol que ha tingut lloc aquesta matinada a Gansu".

L'error ha estat corregit, posteriorment, a la web de la Moncloa.

Es dóna la circumstància que el d'aquest dimecres no és el primer error d'aquest tipus comès pel gabinet de comunicació del president espanyol. Ara fa un any i dos mesos, el govern espanyol va enviar un telegrama de condol per la mort de l'escriptor mexicà Carlos Fuentes on es podia llegir 'Condol del president del govern per la mort de l'escriptor Carlos Fuentes, pare d'Artur Mas". L'error es va produir perquè la plantilla que van fer servir contenia l'últim condol enviat, que corresponia al del pare del president català.

I, el mes de maig d'aquest any, una altra equivocació al títol del comunicat de condol per les víctimes d'un tornado a Oklahoma, al qual la Moncloa s'hi va referir com a "atemptat".

stats