Societat 09/12/2014

Les escoles catalanes intensifiquen l'hàbit lector dels nens amb piràmides de lectura

Tots els centres reben a partir d'aquest dilluns propostes didàctiques i cartells per promoure la lectura

Europa Press
2 min

BarcelonaLes escoles catalanes incorporen aquest dilluns un nou recurs didàctic per intensificar l'hàbit lector dels alumnes de Primària i Secundària i de les seves famílies. Ho faran a través de la piràmide de lectura, on els menors podran bolcar les seves accions relacionades amb la lectura, ha informat la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat aquest dilluns en un comunicat.

Tots els centres docents educatius de Catalunya rebran a partir d'aquest dilluns un conjunt de cartells i de propostes didàctiques per promoure la lectura per tal de desenvolupar i reafirmar l'hàbit lector no només a l'aula, sinó també fora d'ella. La piràmide de lectura forma part del pla d'impuls de la lectura, que es proposa millorar la competència lectora i, en conseqüència, l'èxit escolar dels alumnes.

Igual que amb altres iniciatives com la piràmide d'alimentació saludable o de l'activitat física recomanada, la iniciativa proposa diferents nivells d'acció; per exemple, en el cas de Primària es proposa portar un llibre a la motxilla, llegir una estona abans d'anar a dormir o tenir el carnet de biblioteca. En un segon nivell, s'inclouen accions com demanar en préstec llibres de la biblioteca de l'escola, llegir davant de persones estimades o penjar una recomanació de lectura a la cartellera de l'aula, a la biblioteca o al bloc.

En el cas de Secundària, es posa com a exemple el fet de llegir premsa escrita, llegir a un germà petit o anar a la biblioteca a llegir, mentre que en el nivell d'hàbit mensual es poden establir accions com intercanviar o recomanar llibres a amics o visitar librearías, així com anar a un club de lectura.

La piràmide no només s'adreça a alumnes i professors, sinó també a les famílies que rebran informació sobre les propostes, ja que aquestes són un actor important perquè l'alumne desenvolupi el gust per la lectura. La campanya també s'estendrà a les biblioteques de Catalunya, que rebran els cartells de la piràmide; la xarxa de lectura pública del departament d'Irene Rigau també dedica actuacions a divulgar i promoure l'hàbit lector.

stats