Societat 28/05/2014

Espadaler: "Els Mossos combatran tot allò que travessi les fronteres infranquejables de la violència"

El conseller de l'Interior avisa que si es tracta amb "acarnissament" responsables com Prat "arribarà un dia que el país es farà ingovernable"

Marc Toro
2 min

BarcelonaEl conseller de l'Interior, Ramon Espadaler, ha expressat aquest dimecres la seva de "severa preocupació" pels aldarulls que han tingut lloc aquesta nit a Barcelona arran del desallotjament del centre social autogestionat de Can Vies: "Són uns fets que reprovem severament". Espadaler ha recordat que els desallotjament s'ha dut a terme en compliment d'una sentència judicial, que obligava a posar l'immoble en mans del seu propietari, en aquest cas TMB.

Davant l'anunci de noves protestes als diferents barris de la ciutat, Espadaler ha dit que es respectaran si són cíviques i civilitzades, però ha deixat clar que "tot allò que travessi les fronteres infranquejables de la violència serà combatut pel cos de Mossos d'Esquadra tal i com pertoca". "Em preocupa que algú encara pretengui que s'hagi de justificar l'actuació de la BRIMO. És preocupant que la pregunta sigui aquesta, perquè hi ha hagut expressions de violència intolerables", ha insistit el conseller.

En declaracions als passadissos del Parlament, Espadaler també ha volgut valorar la dimissió del director general dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, de qui ha destacat la "integritat professional" per haver completat l'operació de desallotjament de Can Vies abans de dimitir. "Podria haver dimitit el dissabte, i fins el darrer moment ha estat al peu del canó", ha afirmat el conseller, que ha titllat de "despropòsit" i d'actitud "miserable" el fet que el PSC hagi lamentat que la dimissió de Prat arribi en un context de crisi als barris de Barcelona. "Quan Prat va comparèixer no hi havia hagut els aldarulls d'aquesta nit", ha justificat Espadaler.

El conseller, que ha evitat relacionar la decisió del fins ara director de la policia amb la gestió dels casos Benítez o Ester Quintana, ha reconegut que Prat potser "s'ha equivocat" alguna vegada, "com tothom". No obstant això, ha demanat prudència a l'hora de jutjar responsabilitats "delicades i complexes". "Si tractem amb aquest acarnissament a responsables que estan en llocs tan sensibles, arribarà un dia en què aquest país serà totalment ingovernable".

Això, ha continuat Espadaler, "no vol dir que no haguem de fer compareixences parlamentàries, que les farem", i ha assegurat que està tan interessat com tothom en donar explicacions sobre la renúncia de Prat. Una renúncia, que ha assegurat que va conèixer aquest dimarts al matí, en una reunió en la qual també va participar el president de la Generalitat, Artur Mas.

stats