Societat 30/06/2012

Els estudiants brillants miren a l'estranger

Quatre dels estudiants catalans que van treure les millors notes de la selectivitat ara fa 10 anys ens expliquen com els ha anat la carrera professional i quines són les seves expectatives

Thaïs Gutiérrez / Lara Bonilla / Maria Ortega
1 min

BarcelonaMolts s'han buscat la vida fora de terres catalanes. Altres països els han ofert possibilitats de formació i de feina que han millorat les que tenien a casa i s'han decidit a fer les maletes. D'altres no ho han fet, però no ho descarten. L'ARA ha parlat amb alguns dels estudiants que van assolir les millors notes a la selectivitat de fa deu anys. Avui, el context hostil no els ha fet perdre l'esperança i continuen formant-se. La possibilitat de marxar a fora, però, és molt present.

La Maria Vila va treure un 9,39 a les proves de la selectivitat de fa 10 anys. Després d'estudiar filologia hispànica està a punt de presentar la seva tesi sobre lingüística computacional i encara no té clar si vol optar per fer carrera a la universitat, passar al sector privat o marxar a l'estranger.

L'Albert Puig també va treure un 9,39 aquell mateix any. Va estudiar física i el dilluns comença a treballar a l’Escola Politècnica Federal de Lausanna.

El Sergio Millán va treure un 9,38 i viu a París. Va estudiar matemàtiques i enginyeria de camins, canals i ports i va acabar els estudis a París, en una estada que havia de ser temporal però que s'ha allargat fins a l'actualitat, ja que hi està fent la tesi doctoral.

El Marc Duocastella va treure un 9,4 aquell mateix any. Va estudiar química i, en acabat, va marxar un any a Boston a fer un postgrau de bioquímica. Actualment treballa en una empresa jove que desenvolupa dispositius i teràpies mèdiques a Sant Vicenç dels Horts.

Podeu llegir-ne els testimonis a l'ARA Premium.

stats