Societat 23/01/2015

L'exfiscal en cap del TSJC: "No es pot encarregar una investigació a la unitat policial que ha rebut l'agressió"

Mena assegura a 'El matí de Catalunya Ràdio' que la declaració del testimoni descartat de 'Ciutat morta' "no canvia res"

Ara
1 min
L'exfiscal en cap del TSJC, José María Mena, en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaL'exfiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) José María Mena ha assegurat que el testimoni descartat del documental 'Ciutat morta' que va fer públic ahir el '.Cat' "no canvia res". "Fa falta la prova", ha expressat Mena a 'El matí de Catalunya Ràdio', i ha afegit que la revisió d'una condemna en ferm a Espanya "només es pot fer en casos molt comptats". "Si algú confessa l'autoria dels fets, es podria obrir un recurs de revisió del cas", ha explicat. Mena també ha volgut denunciar que "no es pot encarregar una investigació objectiva a la unitat del cos policial que ha rebut l'agressió".

En la mateixa línia s'ha mostrat el síndic de greuges, Rafael Ribó, que ha defensat que hi ha cossos policials que fan funcions que "no haurien de fer". A més, ha volgut denunciar que "s'està fallant en l'assitència de detinguts, especialment a la Guàrdia Urbana de Barcelona". Ribó també ha expressat que l'administració "té obligació de revisar els seus procediments i fer-ho arribar al síndic si així se li demana".

stats